• Business

    Ο Αντιπρόεδρος της Λουξ, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, ομιλητής στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρηματιών

    • NewsRoom


    Μεταξύ των 800 καλεσμένων επιχειρηματιών από 45 ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκε ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Μάρκετινγκ και Εξαγωγών της Λουξ, στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρηματιών (ΕΚΕ) στις Βρυξέλλες στις 10 Οκτωβρίου 2018. Αναλαμβάνοντας την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή για μια ημέρα, ο κ. Μαρλαφέκας αποτέλεσε τον πρώτο Έλληνα ομιλητή στην πρώτη ενότητα με τίτλο “Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων”, θέτοντας στο προσκήνιο καίρια ζητήματα με οικονομικοπολιτικό υπόβαθρο.

    Πιο συγκεκριμένα, ακολουθώντας τον φετινό θεματικό άξονα της διοργάνωσης για το μέλλον της Ευρώπης και τις προσδοκίες του κλάδου του επιχειρείν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας εστίασε στο μεταναστευτικό κύμα της νέας γενιάς από την Ελλάδα στο εξωτερικό, προς εύρεση ευνοϊκότερων εργασιακών ευκαιριών, πρόβλημα το οποίο θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της 4ης “βιομηχανικής επανάστασης”. Απευθυνόμενος στους αρμόδιους για τη χάραξη στρατηγικών πολιτικής της ΕΕ, ο Αντιπρόεδρος της Λουξ, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας αναψυκτικών και χυμών, ανέλυσε τις επιπτώσεις της εκροής της νεολαίας για την εθνική Οικονομία και διερωτήθηκε για τα μέτρα που θα ληφθούν για τον περιορισμό του φαινομένου. Τέλος, επισήμανε ότι η εκπαίδευση της νέας γενιάς στην Ελλάδα πραγματοποιείται με κρατικά κονδύλια, τα οποία τελικά απορροφώνται από άλλες χώρες του εξωτερικού, οι οποίες επωφελούνται από την κινητικότητα των καταρτισμένων νέων.

    Το ΕΚΕ, η μεγαλύτερη εκδήλωση οικονομικής δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτέλεσε το ιδανικό βήμα για τον κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, να εξωτερικεύσει τους προβληματισμούς των Ελληνικών επιχειρήσεων, σχετικά με την αντιμετώπιση των ζητημάτων που επιβραδύνουν τη διαδικασία εθνικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής συνάντησης, ο κ. Μαρλαφέκας συναντήθηκε και συνομίλησε με Ανώτατους Αξιωματούχους, όπως τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



    ΣΧΟΛΙΑ