• Business

    Nvidia: Συζητά να γίνει βασικός επενδυτής της εταιρείας ημιαγωγών Arm πριν την IPO

    • Bloomberg
    Jen Hsun Huang, CEO της Nvidia. Πηγή: Wikicommons

    Jen Hsun Huang, CEO της Nvidia. Πηγή: Wikicommons


    Η Arm Ltd., η εταιρεία σχεδιασμού τσιπ που ανήκει στη SoftBank, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Nvidia Corp, προκειμένου η τελευταία να ενταχθεί στην ομάδα των βασικών επενδυτών που θα στηρίξουν την αρχική δημόσια προσφορά (ΙPO) της για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με τους Financial Times.

    Η Nvidia, η πολυτιμότερη εταιρεία ημιαγωγών στον κόσμο, είναι μακροχρόνιος συνεργάτης και πελάτης της Arm, και επιδιώκει να επενδύσει σε αποτίμηση 35 έως 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές. Την ίδια ώρα, η SoftBank θέλει μία αποτίμηση κοντά στα 80 δισ. δολάρια.

    Η προσέλκυση anchor investors (οι επενδυτές που αγοράζουν σημαντικό αριθμό μετοχών πριν ξεκινήσει η IPO σε σταθερή τιμή) μπορεί να βοηθήσει να αυξηθεί το ενδιαφέρον και η δυναμική μίας δημόσιας εγγραφής, ειδικά δεδομένης της αυξημένης αποτίμησης που επιδιώκει η SoftBank.

    Η επιτυχία της Arm είναι κρίσιμη για την επενδυτική εταιρεία με έδρα το Τόκιο – η οποία την αγόρασε για 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 – για να ανακάμψει, αφού είχε χάσει δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις σε startup εταιρείες.

    Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, εξέφρασε την ελπίδα ότι η δημόσια εγγραφή της Arm μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ από εταιρεία τσιπ.

    Η αποτίμηση της δεν έχει ακόμη καθοριστεί και η εταιρεία μπορεί να αποτιμηθεί από 30 έως 70 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg News.

    Οι μετοχές της SoftBank κάλυψαν τις προηγούμενες απώλειες και σημείωσαν άνοδο άνω του 2% στο Τόκιο την Τετάρτη.

    Η Arm θέλει να συγκεντρώσει έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αργότερα φέτος, αφού απέρριψε τις εκκλήσεις των πρωθυπουργών του Ηνωμένου Βασιλείου να επιστρέψει στο Λονδίνο, όπου διαπραγματευόταν κατά το παρελθόν.

    Η τεχνολογία της εταιρείας βρίσκεται στα περισσότερα smartphone του κόσμου και είναι εξαπλώνεται σε όλη τη βιομηχανία ηλεκτρονικών.

    Τα στελέχη της SoftBank έχουν υποβάλει υψηλές αποτιμήσεις για την σχεδιάστρια τσιπ παρουσιάζοντάς την ως παίχτη της τεχνητής νοημοσύνης, με τεχνολογία που υποστηρίζει την υποδομή AI.

    Διαβάστε ακόμη:

    Oι χαμένοι του Nasdaq: Ποιοι έμειναν έξω από το πάρτι των 5 τρισ. δολαρίων

    Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο πόλεμος των τσιπς και οι πιέσεις στην Nvidia

    Nvidia: Άγγιξε το 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση



    ΣΧΟΛΙΑ