• Business

    Nomura: βουτιά 76% στα κέρδη πρώτου τριμήνου έφεραν οι τραπεζικές αναταράξεις

    • Bloomberg

    Kentaro Okuda, CEO Nomura Holdings


    Τα κέρδη της Nomura Holdings μειώθηκαν καθώς τα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές σταθερού εισοδήματος επλήγησαν από την αστάθεια που επικράτησε τον Μάρτιο και οι συναλλαγές κατρακύλησαν λόγω της περιορισμένης δραστηριότητας των πελατών.

    Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 76% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και διαμορφώθηκαν στα 7,4 δισεκατομμύρια γιεν (55 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε την Τετάρτη η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας. Τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση για 38,5 δισ. γιεν, των τεσσάρων αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

    Η χρηματιστηριακή εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να αγοράσει μετοχές αξίας έως και 20 δισεκατομμυρίων γιεν, λιγότερο από ό,τι είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο. Ενώ το σταθερό εισόδημα ξεκίνησε δυναμικά στην αρχή του έτους, επιβραδύνθηκε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Το περασμένο έτος ήταν πολύ δύσκολο για την επενδυτική τραπεζική, αν και αναμένεται να ανακάμψει αργότερα φέτος, δήλωσε ο CFO, Takumi Kitamura σε μια ενημέρωση.

    Η Nomura παλεύει με προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών κινήσεων στην αγορά που πυροδότησαν τα προβλήματα στη Silicon Valley Bank και την Credit Suisse.

    Η τράπεζα μείωσε τον προϋπολογισμό της για την ψυχαγωγία των στελεχών, αναφέρουν πηγές, καθώς εντείνει τις προσπάθειες για περιορισμό του κόστους.

    March Pain | Nomura's fixed-income traders' decent quarter marred by volatility

    Τα έσοδα της Nomura μειώθηκαν κατά 6% στη μονάδα παγκόσμιων αγορών, και κινήθηκαν σύμφωνα με τη μέση πτώση των συναλλαγών σε πέντε από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street. Το σταθερό εισόδημα αυξήθηκε κατά 9% παρά τις αναταράξεις του Μαρτίου, ενώ οι μετοχές υποχώρησαν κατά 21%.

    Ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία στις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες παραμένει η υποτονική δραστηριότητα στις κεφαλαιαγορές, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να απαλλαγούν από την αστάθεια, η οποία έχει μειώσει τις προμήθειες. Τα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής της Nomura μειώθηκαν κατά 20% το τρίμηνο.

    Ο Christopher Willcox ανέλαβε το τιμόνι του βραχίονα χονδρικής τον Οκτώβριο, επιβλέποντας ένα τμήμα που εκτείνεται σε συναλλαγές, αναδοχές και συμβουλές για συγχωνεύσεις.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Kentaro Okuda θέλει η τράπεζα να εξασφαλίσει πιο σταθερά έσοδα από συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτηση από ασταθείς συναλλαγές – ένα δύσκολο έργο καθώς η ύφεση και ο ανταγωνισμός για την εξυπηρέτηση πλούσιων πελατών κορυφώνεται.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Βουτιά 52% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου – Προσέλκυσε νέα κεφάλαια 28 δισ. δολαρίων

    Credit Suisse: Συνεχίζεται το δράμα με εκροές 69 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ