• Business

    Nissan: Σε μαζικές απολύσεις αναζητά την οικονομική λύτρωση

    γκοσν

    Κάρλος Γκοσν, πρώην επικεφαλής της Nissan


    Την απόλυση περισσότερων από 10 χιλιάδες υπαλλήλων σχεδιάζει η Nissan Motor Co Ltd, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει από τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και το σκάνδαλο με τον πρώην επικεφαλής, Κάρλος Γκοσν.

    Η κατάργηση των 10 χιλ. θέσεων θα γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η είδηση έγινε γνωστή από ενημερωμένη πηγή, που προέβη σήμερα σε σχετικές δηλώσεις.

    Οι εξελίξεις αυτές μαρτυρούν πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κατορθώσει ακόμη να «ορθοποδήσει» μετά την αποπομπή του πρώην προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου, Κάρλος Γκοσν.

    Ανάμεσα στην κατάργηση των 10 χιλιάδων θέσεων περιλαμβάνονται και οι 4.800 απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί τον Μάιο. Από την εταιρεία έχει προβλεφθεί οι απολύσεις να γίνουν κυρίως σε εργοστάσια του εξωτερικού, που ήδη σημειώνουν χαμηλό βαθμό αξιοποίησης.

    Η εν λόγω απόφαση θα ανακοινωθεί και επίσημα αύριο, Πέμπτη, σε συνδυασμό με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων χρήσης του τριμήνου.

    Την είδηση έκανε γνωστή το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, αργά χθες το βράδυ.

    Ερωτηθείς για τις φημολογούμενες εξελίξεις στην εταιρεία, εκπρόσωπος της Nissan απάντησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι, προς το παρόν, δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο.

    Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάιο, η διοίκηση της Nissan προέβλεψε μείωση των ετήσιων λειτουργικών κερδών της κατά 28%, ύστερα και από την πτώση της τάξεως του 45%, που είχε καταγράψει την περασμένη χρονιά. Αν η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιωθεί, τότε η εταιρεία θα σημειώσει και επισήμως τις χειρότερες επιδόσεις της τελευταίας ενδεκαετίας.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι η συμμαχία της με τη γαλλική Renault έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά τη σύλληψη του Γκοσν, στα τέλη της περασμένης χρονιάς, την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για οικονομικά αδικήματα και την αποπομπή του από τη διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.



    ΣΧΟΛΙΑ