• Business

    Νίκος Τσάκος: H TEN θα μοιράσει υψηλό μέρισμα

    Νίκος Τσάκος ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation (TEN)


    Ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος ηγείται μιας εκ των πλέον εύρωστων ναυτιλιακών εταιριών του πλανήτη της Tsakos Energy Navigation Limited (ΤΕΝ). Η εταιρία του λοιπόν αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 50 σεντς του δολαρίου για κάθε προνομιούχα μετοχή σειράς Β και περίπου 55,47 σεντς του δολαρίου για κάθε προνομιούχα μετοχή σειράς C, για την περίοδο από τις 30 Απριλίου έως τις 29 Ιουλίου.  Το μέρισμα για τις μετοχές σειράς Β θα καταβληθεί την 1η Αυγούστου σε όλους όσους θα κατέχουν μετοχές της σειράς αυτής στις 29 Ιουλίου, ενώ αντίστοιχα το μέρισμα για τις μετοχές σειράς C θα καταβληθεί την 1η Αυγούστου σε όλους τους κατόχους των μετοχών αυτών στις 27 Ιουλίου.

    Πρόκειται για το 13ο μέρισμα για τις μετοχές της σειράς Β και το 11ο για τις μετοχές της σειράς C από τότε που προσφέρθηκαν για πρώτη φορά προς διαπραγμάτευση στον δείκτη NYSE (σήμερα υπάρχουν 2 εκατομμύρια μετοχές της κάθε σειράς, σύμφωνα με την εταιρεία).

    Υπενθυμίζεται ότι η TEN (Νίκος Τσάκος) ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο μειωμένα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2016, αλλά και πάλι ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Η ελληνική ναυτιλιακή παρουσίασε καθαρά κέρδη της τάξεως των 21,5 εκατ. δολαρίων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016, έναντι κερδών 35,2 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Παρόλα αυτά, οι τιμές ναύλωσης των δεξαμενόπλοιων παρέμειναν σταθερές και η εταιρεία κατόρθωσε να διατηρήσει τα ναύλα στα 27.378 δολάρια, έναντι του λειτουργικού κόστους ανά πλοίο στα 7.890 δολάρια.

    Σημειώνεται ότι η TEN είναι μία από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, με στόλο 65 πλοίων (47 πλοία μεταφοράς αργού, 13 μεταφοράς προϊόντων, 3 δεξαμενόπλοια για πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και δύο τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου). Με βάση τα στοιχεία του Ιουλίου, περίπου το 60% των διαθέσιμων ημερών του στόλου για το 2016 είναι σε εξασφαλισμένα συμβόλαια με μέση διάρκεια τα δυόμισι χρόνια και ελάχιστα ακαθάριστα έσοδα περίπου 1,5 δις δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/trapeza-tis-anglias-etimazete-na-lavi-tin-simantikoteri-apofasi-tis-istorias-tis/61147



    ΣΧΟΛΙΑ