• Business

    Νίκος Τσάκος: Έτοιμος να ανακοινώσει μια μεγάλη στρατηγική κίνηση

    Νίκος Τσάκος. Εφοπλιστής. Επικεφαλής ΤΕΝ


    Η Tsakos Energy Navigation είναι έτοιμη να κλείσει μια καίριας στρατηγικής σημασίας συναλλαγή που θα ενισχύσει την ήδη ισχυρή παρουσία της.

    Ο ιδιοκτήτης της εισηγμένης Νίκος Τσάκος προσβλέπει την είσοδό του στην αρένα των FSRU (Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεροποίησης αερίου) μέσω της ναυπήγησης  νέων φορτηγών πλοίων LNG (υγρό φυσικό αέριο), σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

    “Πιστεύω πως μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε άλλη μια σημαντική στρατηγική συναλλαγή”, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας σε συνδιάσκεψη με τους αναλυτές . “Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να υπογράψουμε τα τελικά συμβόλαια. Ελπίζω την επόμενη βδομάδα που θα ξανασυναντηθούμε στη Νέα Υόρκη ότι θα έχουμε ευχάριστα νέα να ανταλλάξουμε.”

    Ο Robert Perri της Axia Capital αναφέρει πως η Ten εκτός από τα LNG θα εξασφαλίσει συμβόλαια και για την ναυπήγηση  δύο νεων σουπερτάνκερ (VLCC).

    Ως αποτέλεσμα, αυτό θα εξασφαλίσει περαιτέρω δυνατότητες κέρδους και θα ανεβάσει τις πιθανότητες αύξησης του μερίσματος όταν αυτά τα πλοία θα παραδοθούν.

    Ο εφοπλιστής την Τριτη ανακοίνωσε τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου σε $0.41 ανά μετοχή, ξεπερνώντας τα $0.38 ανά μετοχή που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών στη Wall Street.

    Η TEN θα παραλάβει ένα πλοίο μεταφοράς υγρού φυσικού αερίου στο τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του έτους. Ο Τσάκος παρουσιάστηκε βέβαιος για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του αερίου και δήλωσε πως “Δεν έχουμε πιέσει υπερβολικά τον εαυτό μας”.

    Ακόμα, στον χώρο των LNG (υγρό φυσικό αέριο), η TEN θα δει το 149.700 κυβικών μέτρων Neo Energy (κατασκευασμένο το 2007) να αποχωρεί απ΄τις ναυλώσεις αυτόν τον μήνα. “Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή επαναδιαπραγματευόμαστε περισσότερο ευέλικτες συμφωνίες, που ίσως σημαίνει κάποιες αλλαγές στις ναυλώσεις και μετατροπή πλοίων σε FSRU (Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεροποίησης αερίου), γιατί υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση τέτοιων πλοίων,” κατέληξε ο κ. Τσάκος.



    ΣΧΟΛΙΑ