• Business

    Νίκος Σταθόπουλος (ΒC Partners): «Η Ελλάδα θα ανακάμψει ταχύτερα από άλλες χώρες» – Πού βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες

    Νίκος Σταθόπουλος BC Partners

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners


    Για αισθητή πρόοδο στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας έκανε λόγο ο Managing Partner της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας πως γίνονται βήματα για την άρση των αντικινήτρων και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

    Ο κ. Σταθόπουλος, ο οποίος μέσω της BC Partners έχει επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες τα τελευταία 15 χρόνια κεφάλαια περίπου των 4 δισ. σε διάφορους κλάδους ανέφερε πως βλέπει να εξαλείφονται σταδιακά διάφορα εμπόδια και να βελτιώνονται πράγματα σε τομείς όπως η αστάθεια της φορολογίας η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοδοσίας και η γραφειοκρατία, και η πολιτική αστάθεια, τα οποία απασχολούνται έντονα τους διεθνείς επενδυτές και δήλωσε εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα που το ελληνικό κράτος έχε μετασχηματισθεί ψηφιακά. «Βλέπω πολλά δείγματα, ότι γίνονται βήματα για να δίνονται κίνητρα για να έρθουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα, είτε στον χρηματοοικονομικό τομέα είτε σε άλλους τομείς…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι η ανάκαμψη και ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι ταχύτερη από άλλες χώρες, γιατί η χώρα έχει περάσει ήδη μια κρίση.

    Χαρακτήρισε τεράστιο πλεονέκτημα τη γεωπολιτική θέση της χώρας και το γεγονός πως βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς επίσης και τις κλιματολογικές συνθήκες, οι οποίες πέρα από τον τουρισμό βοηθούν στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η χώρα μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις από το εξωτερικό, όπου η διαθέσιμη ρευστότητα ξεπερνάει το 1 τρισ. δολ.

    Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, των media και pay tv και της υγεία, όπου έχει επενδύσει στο παρελθόν στην Ελλάδα έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον ενώ όσον αφορά στο προφίλ των εταιρειών που δυνητικά θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του, είναι εταιρείες με εξαγωγικό χαρακτήρα, τα τρόφιμα και εταιρείες που είναι σε φάσεις εξυγίανσης και ανάπτυξης ενώ είπε ότι υπάρχουν ευκαιρίες σε προβληματικές εταιρείες, οι οποίες βρίσκονται σε κλάδους με προοπτικές.

    Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει την προσπάθεια της BC Partners να επενδύσει στην ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα Ίντερ επεσήμανε ότι ο χώρος των σπορ είναι αρκετά υποσχόμενος και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έναν επενδυτή, ο οποίος μπορεί να προσδώσει μια πιο επαγγελματική προσέγγιση στο μάνατζμεντ και να διερευνήσει νέες πηγές εσόδων..

    Ο κ. Σταθόπουλος με σπουδές στο Χάρβαντ και εμπειρία πάνω από 26 χρόνια στον χώρο των επιχειρήσεων και επενδύσεων απέρριψε την κινδυνολογία που εκπέμπεται για την πορεία της οικονομίας μετά τη λήξη της πανδημίας, λέγοντας πως οι εμβολιασμοί βοηθάνε για να επιστρέψουμε στην κανονικά και ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξει ταχεία ανάπτυξη την επόμενη τριετία χάρη και στις δημοσιονομικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων διεθνώς. Tο BC Partners ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα private equity στον κόσμο με υπό διαχείριση κεφάλαια περίπου 35 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Οδυσσέας Αθανασίου για Ελληνικό: Σε 7 εβδομάδες η υπογραφή της μεταβίβασης – Άμεσα προκήρυξη έργων €500 εκατ.

    Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Στόχος του στρατηγικού σχεδίου Sunrise η υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας η μετάβασή της στη βιώσιμη ανάπτυξη

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στρέφεται στην ανάπτυξη και όχι πια στην επιβίωση

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ