• Business

    Νίκος Σταθόπουλος: Γιατί βάζει πωλητήριο στη Nova και πόσα θέλει να πάρει

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners


    Τις πληροφορίες που ήθελαν τον Νίκο Σταθόπουλο να βάζει πωλητήριο στη Nova επιβεβαίωσε για πρώτη φορά επίσημα ο ίδιος μόλις χθες στο 9ο Φόρουμ των Δελφών.

    Όπως είχε γράψει το mononews ήδη προ περίπου 2 μηνών, η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Nova από την BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, έχει αναθέσει σε τράπεζες την εύρεση αγοραστή.

    Η συγκυρία για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση μοιάζει καλή, καθώς ήδη έχουν παρέλθει 5 χρόνια από την επένδυση του BC Partners στη United Media, με τον Σταθόπουλο να αναφέρει ότι η United έχει σχεδόν 1,5 δις. EBITDA και έχει τετραπλασιάσει τους τζίρους της από την στιγμή που το fund εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο.

    Αν και ο ίδιος δεν ανέφερε ύψος τιμήματος, λέγοντας ότι κάθε τίμημα είναι χαμηλό για τον πωλητή, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του BC και της Nova έχει βάλει τον πήχη κοντά στα 1,5 δις. ευρώ. Ωστόσο, πηγές σχολιάζουν ότι είναι ένα μεγάλο ποσό, που λίγοι παίκτες της αγοράς είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν. Ειδικά τώρα που η ΔΕΗ του Γιώργου Στάσση έχει ξεκινήσει την επίθεση στις οπτικές ίνες.

    Πηγές αναφέρουν ότι η ΔΕΗ θα κερδίσει σύντομα έδαφος από τη Nova, γι’ αυτό και ο Σταθόπουλος βλέποντας τα πράγματα στην αγορά να παίρνουν διαφορετική τροπή συγκριτικά με 2 χρόνια πριν, έχει βάλει μπροστά τα σχέδια για αποεπένδυση. Πολλοί, βλέποντας τις στοχοθεσίες της ΔΕΗ για την επόμενη πενταετία, λένε ότι μπορεί να χτυπήσει τη Nova και να εξελιχθεί σε Νο2 πάροχο. Βέβαια αναφέρουν ότι ήταν δεδομένο ότι η επένδυση του fund στη United Group και κατ΄ επέκτασιν στη Nova είχε ημερομηνία λήξης, ωστόσο πηγές σχολιάζουν ότι τώρα η στιγμή είναι καλή, καθώς η ΔΕΗ δεν έχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Ωστόσο αναφέρουν ότι ο χρόνος δεν θα είναι σύμμαχος του Νίκου Σταθόπουλου όσον αφορά την τιμή πώλησης.

    Δεν υπάρχει ακόμα προσφορά

    Ο Νίκος Σταθόπουλος από το πάνελ του φόρουμ στους Δελφούς είπε ότι η πώληση της Nova είναι κάτι που εξετάζουμε» τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον το CVC και ότι ακόμα δεν είναι κοντά σε συμφωνία.

    «Είναι φυσιολογική εξέλιξη μετά από πέντε χρόνια επένδυσης στη United Group να κοιτάξουμε την αποεπένδυση και η Nova είναι μέσα σε αυτή τη κατηγορία που κοιτάμε» είπε ο κ. Σταθόπουλος.

    «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία η οποία έχει δύο δρόμους. Η μία είναι η αποεπένδυση από την United Group ως μεγαλομέτοχος και ο άλλος είναι η αποεπένδυση μερικών χωρών της United. Σε αυτό το πλαίσιο είναι φυσικά και η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες της United και κοιτάμε ίσως προχωρήσουμε σε αυτό». Ωστόσο όπως είπε είναι πολύ νωρίς ακόμα.

    Ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι το θέμα δεν τελειώνει σύντομα, ενώ σε αναφορά για ενδεχόμενο ενδιαφέρον του CVC αλλά και για τα τιμήματα, απάντησε ότι δεν ισχύουν και πως δεν είναι κοντά στην πραγματικότητα.

    «Ακούω και διαβάζω πράγματα που δεν ξέρω. Διαβάζω για τιμήματα τα οποία δεν ισχύουν. Τα τιμήματα πάντα θα είναι πιο μικρά για έναν πωλητή. Δεν έχει υπάρξει καμία προσφορά από την CVC, δεν έχει υπάρξει καν εκδήλωση ενδιαφέροντος, όχι μόνο από την CVC αλλά από κανένα. Πριν μια εβδομάδα οι τράπεζες που τρέχουν την διαδικασία έστειλαν NDAs σε πάνω από 30 επενδυτές, είτε στρατηγικούς είτε FUNDS και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» είπε ο πρόεδρος του BC Partners και της Nova.

    «Από όλες τις χώρες της United Group που είναι οκτώ, η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον», τόνισε. Ακόμα δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία, δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από το CVC, ούτε στις τράπεζες που έχουμε βάλει να τρέξουν τη διαδικασία αλλά ούτε και σε εμένα προσωπικά». «Εάν ενδιαφέρεται το CVC ας το εκδηλώσει στις τράπεζες ή σε εμένα απευθείας» κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταθόπουλος: Εξετάζουμε την πώληση της Nova – Δεν υπάρχει ακόμα καμία προσφορά

    Νέο «επεισόδιο» στη μάχη ΔΕΗ με Nova για τις οπτικές ίνες

    Τηλεπικοινωνίες: Η μάχη των τεσσάρων για το δίκτυο οπτικών ινών



    ΣΧΟΛΙΑ