Business

Νίκος Κοκλώνης: «Ας σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες» – Τι ισχύει για την επένδυση της Barkingwell Progress

  • NewsRoom
Νίκος Κοκλώνης

Νίκος Κοκλώνης


Διευκρινήσεις για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Barkingwell Progress και την θετική γνωμάτευση για την ένταξή της στον Αναπτυξιακό νόμο, για το οποίο είχε γράψει το mononews, έδωσε ο Νίκος Κοκλώνης, μετά την προσπάθεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα, κατηγορώντας το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για δήθεν ευνοϊκή ρύθμιση προς τον επιχειρηματία και παρουσιαστή.

Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφερε το δημοσίευμα του mononews, η Barkingwell Progress του Νίκου Κοκλώνη έλαβε, το «πράσινο φως»  για την ένταξη στον Αναπτυξιακό για επενδυτικό σχέδιο, επιλέξιμου κόστους 9,935 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό κόστος, τα  7,7 εκατ. ευρώ θα βαρύνουν αποκλειστικά τον Νίκο Κοκλώνη, ενώ θα μπορέσει να λάβει επιστροφή 2 εκατ. ευρώ με βάση τον Αναπτυξιακό νόμο, μόλις αποδειχθεί πως επενδύθηκαν τα 9,9 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο αφορά στην ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών.

Ωστόσο, στην ανάρτησή του στα social media, ο Παύλος Πολάκης υπονόησε πως η εταιρεία θα λάβει ως επιχορήγηση το σύνολο του κόστους της επένδυσης των 9,9 εκατ. ευρώ, έχοντας μόλις «4.000 μετοχικό κεφάλαιο».

Στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Κοκλώνης ξεκαθαρίζει πως η Barkingwell Progress είναι νεοσυσταθείσα εταιρεία, και πως η Barking Media Progress προχωρά στην απαραίτητη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στα 7 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Κοκλώνης αναφέρει τα εξής:

«Η υπόθεση ‘κρατικής χρηματοδότησης’ εταιρείας μου που συζητήθηκε έντονα και αναπαράχθηκε με τρόπο παραπλανητικό και συκοφαντικό, με ωθεί να τοποθετηθώ δημόσια γιατί δεν ανέχομαι να χρησιμοποιείται το όνομά μου για πολιτικά παιχνίδια στα οποία ποτέ δεν συμμετείχα.

Η αλήθεια είναι απλή, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν να τη μάθουν όσοι έσπευσαν να μιλήσουν για την επιχειρηματική μου δραστηριότητα.

Η Barkingwell Progress είναι μια νεοσυσταθείσα εταιρεία. Έχει σκοπό να κάνει επένδυση στην αγορά των οπτικοακουστικών μέσων. Εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο τηρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Τι δεν έχει γραφτεί, ενδεχομένως σκόπιμα; Πως για να λάβει η εταιρεία ενίσχυση από το κράτος, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος, θα πρέπει να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο, που σημαίνει να κάνει επένδυση περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, χρησιμοποιώντας ίδια μέσα και κεφάλαια. Δηλαδή δικά της χρήματα, όχι χρήματα του κράτους. Η ενίσχυση που θα πάρει πίσω είναι περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ και όχι 10 εκατομμύρια, όπως γράφτηκε. Και την ενίσχυση αυτή, θα την πάρει μόνο εφόσον η εταιρεία υλοποιήσει την επένδυση.

Είναι παραπλανητικό και κακόηθες να αναφέρονται στο σημερινό κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας Barking Media Progress. Αυτό ανταποκρίνεται στις δαπάνες σύστασης και αρχικής λειτουργίας της. Το κεφάλαιο θα αυξηθεί όσο απαιτείται, ώστε η εταιρεία να υλοποιήσει την επένδυση. Αν δεν την υλοποιήσει, δεν θα πάρει καμία ενίσχυση από το κράτος. Τόσο απλά.

Όσον αφορά στην ευρύτερη επιχειρηματική μου δραστηριότητα, όλοι γνωρίζουν ότι η Barkingwell Media Α.Ε. είναι η βασική μου εταιρεία. Τα τηλεοπτικά προϊόντα που παράγει είναι ευρέως γνωστά, όπως και πολλοί συνεργάτες της. Ο καθένας έχει δικαίωμα να του αρέσουν ή να μην του αρέσουν τα τηλεοπτικά προγράμματα της Barkingwell Media Α.Ε. Είναι όμως μια διαφανής εταιρεία. Είναι μια υγιής εταιρεία. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη. Το ίδιο και εγώ ως φυσικό πρόσωπο. Νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας είμαι εγώ ο ίδιος. Η Barkingwell Media A.E. έχει μετοχικό κεφάλαιο 5,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε 7 εκατομμύρια ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2022.

Η Barkingwell Media A.E. δεν έχει πάρει ποτέ επιδότηση, επιχορήγηση ή οποιουδήποτε τύπου ενίσχυση από κρατικό φορέα. Η Barkingwell Media A.E. εκπροσωπείται από κορυφαία στελέχη στην αγορά των media, απασχολεί περισσότερους από 400 μόνιμους εργαζομένους και συνεργάτες, και είναι συνεπής απέναντί τους.

Ας σταματήσουν λοιπόν τα ψέματα και οι συκοφαντίες. Ας σταματήσουν να σπεκουλάρουν πάνω σε παλαιότερη επιχειρηματική μου δραστηριότητα, για την οποία έχω ο ίδιος μιλήσει ανοιχτά. Δεν προτίθεμαι να επιτρέψω να χρησιμοποιείται το όνομα και η επιχειρηματική μου δράση για πολιτικές σκοπιμότητες και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Νικόλαος Κοκλώνης».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης σε Πολάκη για Κοκλώνη: «Έγινες ξανά ρεζίλι» – Τι ανάφερε το δημοσίευμα του mononewsΣΧΟΛΙΑ