• Business

    Νίκος Δημαρέλλης (Παυλίδης Μάρμαρα): Η εφοδιαστική αλυσίδα προς την Κίνα είναι σχεδόν νεκρή

    Νίκος Δημαρέλης, Γενικος Διευθυντής  «Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες»


    Με το 55% των ετήσιων πωλήσεων του ομίλου να προορίζονται στην αγορά της Κίνας, η πορεία της   «Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες» επηρεάζεται, την περίοδο αυτή από την κρίση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στην κατασκευαστική αγορά της Κίνας. Όπως εξηγεί στο mononews  o Γενικός Διευθυντής της “Παυλίδης Μάρμαρα” Νίκος Δημαρέλλης, “η εφοδιαστική αλυσίδα προς την Κίνα αυτό τον καιρό είναι σχεδόν νεκρή”.

    “Ήδη επηρεάστηκαν οι πωλήσεις του Φεβρουαρίου και η αρνητική κατάσταση συνεχίζεται. Εκτιμώ και αισιοδοξώ ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν από τα τέλη Μαρτίου και μετά”, αναφέρει σχετικά με τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού στις πωλήσεις της εταιρείας.

    Σημειώνεται ότι  «Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες» διαθέτει τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα ορυχεία των Βαλκανίων και ολοκλήρωσε πρόσφατα και την εξαγορά της  Dionyssomarble Bulgaria, με τίμημα   15 εκατ. ευρώ.  Με την κίνηση αυτή η μαρμαροβιομηχανία της Δράμας απέκτησε τα δύο μεγαλύτερα λατομεία εξόρυξης του ασβεστολιθικού υλικού Vratza (limestone) στη Βουλγαρία, που έχουν δυναμικότητα 60.000 τόνων.

    «Η εταιρεία εκτός Ελλάδας, στην Αλβανία, διαθέτει το λατομείο Perla και στη Βόρεια Μακεδονία, κοντά στην πόλη Πρίλεπ, ελέγχει μέσω της Mermeren Kombinat το λευκό δολομιτικό μάρμαρο SIVEC®. Υστερα από την εξαγορά της Dionussosmarble Bulgaria, η εταιρεία απέκτησε το ασβεστολιθικό υλικό Vratza που έχει άριστες διακοσμητικές και τεχνικές προδιαγραφές και είναι διαδεδομένο σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής»,  σημειώνει ο κ. Δημαρέλλης. Η Dionyssomarble Bulgaria, που ανήκει στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου μαρμάρου στη Βουλγαρία, να εξάγει το 60% της παραγωγής της. To Vratza (limestone) βρίσκεται σε εμβληματικά κτίρια, όπως το Μουσείο Λεοπόλδου στη Βιέννη, το Main Opera Tower στη Φρανκφούρτη και το ξενοδοχείο Gold Coast City της αλυσίδας Κεμπίνσκι στην Ακκρα της Γκάνας.

    Η Dionyssomarble Bulgaria εμφανίζει ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, μέγεθος που θα ενοποιηθεί με τα αποτελέσματα του ομίλου, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις της μαρμαροβιομηχανίας να εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένες τη χρήση του 2020. Το 2019, η «Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες» εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξης των 120 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) αναμένεται –δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί– να διαμορφωθούν σε 67 εκατ. ευρώ.

    Στρατηγική του ομίλου η ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα

    Η ενέργεια να είναι ένας από τους κλάδους που δραστηριοποιείται ο όμιλος  που επενδύει 40 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στις Σέρρες δυναμικότητας 40 MW, ενώ ήδη διαθέτει 21 MW και εξετάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ενέργεια.

    Η «Παυλίδης Μάρμαρα – Γρανίτες» εξάγει το 95% της παραγωγής της, διαθέτοντας στη χώρα μας, μεταξύ άλλων, το μάρμαρο Ariston στη Δράμα και το ημίλευκο κρυσταλλικό μάρμαρο Kavala στην Καβάλα. Τα μάρμαρα της εταιρείας συναντώνται σε εμβληματικά κτίρια, όπως το εμπορικό κέντρο στην περιοχή Burj του Ντουμπάι, οι reflection towers στη Σιγκαπούρη, o ουρανοξύστης στον αριθμό 280 της Park avenue της Νέας Υόρκης και ο ουρανοξύστης Lotus στην Ντόχα του Κατάρ.



    ΣΧΟΛΙΑ