• Business

    Νικόλας Μαρτίνος: η νέα στρατηγική κίνηση της Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Σε Ινδονήσιο αγοραστή φέρεται πως πωλήθηκε το παλαιότερο τάνκερ του στόλου της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Thenamaris (συμφερόντων της οικογένειας Μαρτίνου), σε τιμή που ενδεχομένως να είναι χαμηλότερη από την αγοραία αξία του. Σύμφωνα με πηγές της ναυλαγοράς (και με τη Thenamaris να μην προβαίνει σε κανένα σχόλιο, κατά την πάγια τακτική της), το χωρητικότητας 109.300 dwt πλοίο Seafaith II (κατασκευής 2000) πωλήθηκε έναντι 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Και μπορεί, με βάση την αποτίμηση του VesselsValue, η αξία του πλοίου να εκτιμάται μόλις στα 7,65 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι ακόμα και τα 12 εκατ. ευρώ φαίνονται να είναι κάτω από την πραγματική αξία του Seafaith II. Πάντως τα κορυφαία ναυτομεσιτικά γραφεία θεωρούν δίκαιες τις αποτιμήσεις της VesselsValue.

    Η Thenamaris εμφανίζεται φέτος ιδιαίτερα δραστήρια στις αγοραπωλησίες πλοίων. Μετά από πέντε χρόνια που είχε να πουλήσει πλοίο της, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία τον Μάρτιο έβαλε πωλητήριο στο τάνκερ Searambler (κατασκευής 2002), το οποίο παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες παραμένει στον στόλο της, ενώ τον Μάιο πούλησε το τάνκερ Seatriumph (κατασκευής 2002) σε κυπριακή εταιρεία, σε τιμή αισθητά πάνω από την αγοραία αξία του.

    Εξάλλου, στις αρχές του μήνα υπήρχαν πληροφορίες για την πώληση του χωρητικότητας 105.000 dwt Siena (κατασκευής 2002) έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

    Η Thenamaris, μετά τις τελευταίες αγοραπωλησίες, διαθέτει στόλο 46 τάνκερ, ενώ ακόμα 10 τάνκερ είναι υπό κατασκευή.

    Η εταιρεία έχει συνολική αξία άνω των 2 δισ. δολαρίων, η οποία την τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τις αξίες των στόλων των Ελλήνων πλοιοκτητών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του VellselsValue.

    Σημειώνεται ότι πλέον τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει ο Νικόλας Μαρτίνος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του, Ντίνο, ενώ ο αδελφός του Γιάννης προτίμησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ιδρύοντας την Signal Marine, η οποία συνεργάζεται με τη Thenamaris.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εορταστική «επίθεση φιλίας» από τον Τσίπρα στους εφοπλιστές (που κάποτε κεραυνοβολούσε)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank: Πιο ισχυρός ο Trump από τον Obama στο Κογκρέσο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι θέλουν να χτίσουν ξενοδοχεία στον (αναβαθμισμένο) Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ