• Business

    Nexans: Αίτημα για διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ

    • NewsRoom
    Nexans Hellas

    Nexans Hellas


    Τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών ζητάει η Nexans Ελλάς Α.Β.Ε., κατόπιν της από 28.5.2019 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

    Η Nexans ΕΛΛΑΣ ανήκει στον όμιλο Nexans, με έδρα την Γαλλία. Κατασκευάζει καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1974. Η εταιρεία παράγει ηλεκτρικά καλώδια χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, καλώδια τηλεπικοινωνιών από χαλκό και οπτικές ίνες, εναέριους αγωγούς από χαλκό, αλουμίνιο και κράματα αλουμινίου.

    Επιπλέον, η εταιρεία παράγει καλώδια και σύρματα για βιομηχανικές εφαρμογές, καλώδια μηχανημάτων, καλώδια για εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου, καλώδια για μεταφορές, φωτοβολταϊκά συστήματα και σταθμούς αιολικής ενέργειας καθώς και χερσαία και υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών.

    Το εργοστάσιο βρίσκεται στη Λαμία (Αγία Μαρίνα) και αποτελεί κινητήρια δύναμη ανάπτυξης όλης της περιοχής. Εκσυγχρονίζεται διαρκώς ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού σε σχέση με το κόστος και την ποιότητα, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτύξει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ