• Business

    Wall Street: Η FED έσωσε την ημέρα, μετά από τα νέα για την Apple – Αποτελέσματα ανακοίνωσε η Tesla μετά το κλείσιμο

    Wall Street


    Η ανακοίνωση της Fed για την διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, στο οποίο είχε οδηγήσει η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2017 από την Apple.

    Η εταιρεία είχε ανακοινώσει το βράδυ της Τρίτης πως οι πωλήσεις των iPhones μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, στέλνοντας τη  Wall Street στο κόκκινο.

    Ωστόσο, η ανακοίνωση της Fed οδήγησε σε  “μάζεμα” των απωλειών, καθώς ήταν αναμενόμενη από τους αναλυτές. Η Fed άφησε αμετάβλητα τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, ενώ στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως η αργή ανάπτυξη που καταγράφηκε νωρίτερα φέτος θα είναι πιθανότατα παροδική. Η πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει πως οι επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο.

    Με αυτά τα δεδομένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 20.956,91 με άνοδο 0,03%, ενώ αντίθετα ο  S&P 500 στις  2.388,08 με πτώση 0,13% και ο Nasdaq στις 6.072,55 σημειώνοντας πτώση 0,37%

    Με το κλείσιμο της Wall Street, η Tesla Motors ανακοίνωσε μεγαλύτερες από το αναμενόμενο απώλειες κατά το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν τα λειτουργικά της έξοδα (κατά 32%) το πρώτο τρίμηνο του 2017. Αντίθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι δοκιμές του  Model 3 προχωρούν κανονικά, ενώ οι παραδόσεις αυτοκινήτων της σημείωσαν ρεκόρ, φτάνοντας στις 25,051. Μάλιστα αναμένει πως μέσα στο έτος θα είναι σε θέση να παράγει 5.000 Model 3 της εβδομάδα, ενώ αναμένει πως θα αυξήσει κατά 100 τα σημεία πώλησης τους. Στο τέλος του τριμήνου τα ταμειακά της διαθέσιμα έφτασαν τα $4 δισεκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα στην ιστορία της.

    Στην Ευρώπη, μικτή ήταν η εικόνα των χρηματιστηρίων.

    Ο  Euro Stoxx 600 υποχώρησε οριακά κατά 0,04%, με τους περισσότερους από τους επιμέρους δείκτες σε αρνητικό έδαφος. Ο γερμανικός Dax κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,16%, ο γαλλικός CAC έχασε 0,06% και ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,22%.

    Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κέρδισε 0,15%, ο πορτογαλικός PSI σημείωσε άνοδο 0,52%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,13%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Apple ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων των iPhones και η Wall Street «κοκκίνισε»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κέρδη 2% στο XA . Super άνοδος για Alpha Bank. Ισχυρές απώλειες για Ελλάκτωρα



    ΣΧΟΛΙΑ