• Business

    Τσίπρας vs Μητσοτάκης: Ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ χωρίς το αφήγημά του να κρύβει Δράκους;


    Την ώρα που ο Γιάννης Μπουτάρης θα γεμίζει την Θεσσαλονίκη με κόκκινα φανάρια για να δημιουργήσει στην πόλη ατμόσφαιρα Σαγκάης, καθώς στην φετινή ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα,  Μαξίμου και Πειραιώς διαγκωνίζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει στις πολιτικές εντυπώσεις χωρίς το αφήγημά του να κρύβει Δράκους.

    Η επιθυμία  του Αλέξη Τσίπρα να ανέβει στην Θεσσαλονίκη (σήμερα) για σύσκεψη προετοιμασίας με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης  υποδηλώνει το έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την φετινή 82η ΔΕΘ όπως επίσης και τον στόχο του να εκπέμψει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

    Το γεγονός δε, πως υπάρχει σχεδιασμός από το Μαξίμου ο πρωθυπουργός να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη μέσα στον Σεπτέμβριο με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ περίπου πέντε ημέρες  δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εντατική προεργασία για να εμπλουτίσει το πρόγραμμα Τσίπρα με εκδηλώσεις που θα συνοδευτούν και από εξαγγελίες.

    Για παράδειγμα στο διάστημα της παραμονής του στην συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να επισκεφθεί τα εργοτάξια του μετρό για να δείξει ότι ένα έργο που ήταν στάσιμο επί δεκαετίες και είχε καταντήσει ανέκδοτο δύο λέξεων «Μετρό Θεσσαλονίκης», αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

    Επιπλέον, δεν αποκλείεται να κάνει παρέμβαση για το θέμα του ΟΑΣΘ θέλοντας να στείλει μήνυμα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην εκκαθάριση του Οργανισμού. Και επιπλέον να στηρίξει και την νέα διοίκηση του υπό εκκαθάριση φορέα, κάτι που έκανε ήδη το Μαξίμου κάνοντας λόγο για κεντρική επιλογή.

    Αντιστοίχως όμως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανηφορίζει στην Θεσσαλονίκη την μεθεπόμενη Δευτέρα (δηλαδή λίγα 24ωρα πριν από τον Τσίπρα) θέλοντας κι εκείνος να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τον βορειοελλαδικό χώρο αλλά και την αγωνία του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επισκέπτεται για πρώτη φορά την ΔΕΘ με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ θα επιδιώξει να κλέψει τις εντυπώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Και να αναπτύξει ενώπιον των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της πόλης ένα δεκαετές σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

    Χθες συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για να «πιάσει» κλίμα και να εντοπίσει τα «τρωτά» σημεία της κυβέρνησης.  Στην συμπρωτεύουσα θα μεταβεί στις 4 Σεπτεμβρίου προκειμένου να έχει σύσκεψη εργασίας με τους παραγωγικούς-εξαγωγικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, όπως επίσης και με τα Επιμελητήρια της Βορείου Ελλάδος.

    Πάντως το ισχυρό «χαρτί» του προέδρου της ΝΔ, λένε πηγές της Πειραιώς, θα είναι το περίφημο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από την θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ το 2014. Ο Κ. Μητσοτάκης θα σταθεί στην διαπίστωση πως ελάχιστες από εκείνες τις εξαγγελίες έγιναν πραγματικότητα.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒofA Merrill Lynch: Νηνεμία πριν την… καταιγίδα της τρίτης αξιολόγησης-Δύσκολο το φθινόπωρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταρρέει πριν ακόμα ξεκινήσει το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Capital Controls: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές-Τέλος στο όριο αναλήψεων των 840 ευρώ από 1η Σεπτεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ