• Business

    ΕΦΚΑ: Νέα παράταση για τους ασφαλισμένους με μπλοκάκι

    • NewsRoom
    Απεργία στον ΕΦΚΑ σήμερα, Τετάρτη 16/2/2022

    Απεργία στον ΕΦΚΑ σήμερα, Τετάρτη 16/2/2022


    Νέα παράταση έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, κάτι που αποδεικνύει ουσιαστικά  ότι υπάρχει μπέρδεμα στον φορέα, που το ενισχύει και η αδυναμία καταβολής των υπέρογκων εισφορών βάσει του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου.

    Η παράταση αυτή θα είναι μέχρι τις 7 Απριλίου, για τους ασφαλισμένους με μπλοκάκι, των οποίων οι εργοδότες θα πρέπει να τους δηλώσουν στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις με στόχο τον επιμερισμό της εισφοράς.

    Αυτή είναι η δεύτερη παράταση για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη της 16ης Μαρτίου μέχρι σήμερα, προκειμένου η καθυστέρηση στην ανάρτηση τότε περίπου 60.000 ειδοποιητηρίων για ασφαλισμένους με παράλληλη απασχόληση και «μπλοκάκι», ο οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί τι πρέπει να πληρώσουν, να καλυφθεί.

    Ακόμη, ανακοινώθηκε και παράταση για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του β΄ εξαμήνου του 2016 για το ΕΤΑΑ (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί), μετά από αίτημα των επιστημονικών συλλόγων. Καταληκτική ημερομηνία πλέον είναι η 30η Ιουνίου 2017 αλλά μόνο για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους. Για όλους τους υπόλοιπους, η ημερομηνία καταβολής εισφορών του Ιανουαρίου, πρέπει να κατατεθεί μέχρι σήμερα.

    Μάλιστα, για να γίνουν όλα αυτά πράξη, υπήρξε συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, με τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Θωμά Μπακαλέξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Θα μπορέσει να σώσει την Ocean Rig; Τι εκτιμούν οι αναλυτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Τσάκος: Τουλάχιστον 100 εκατ. δολ. στα ταμεία της ναυτιλιακής του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναβρασμός στην αγορά του scrap: Οδεύει προς τα 400 δολάρια/LDT



    ΣΧΟΛΙΑ