Μία αύξηση της τάξεως του 8,6% των διεθνών αφίξεων (+8,1% από την αρχή του έτους) καταγράφηκε το Σεπτέμβριο στα κυριότερα αεροδρόμια, σύμφωνα το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Οκτωβρίου 2017 του SETE Intelligence.
Η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο 9,2% και στην Αθήνα στο 6,2%, ενώ από την αρχή του έτους στο 9,2% και 4,9% αντίστοιχα.
Παρόμοια εικόνα προκύπτει και από τα στοιχεία προγραμματισμού θέσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια που από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο παρουσίασαν αύξηση 8,3%.
Ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των αφίξεων στα Περιφερειακά αεροδρόμια σε σχέση με αυτόν του αριθμού προγραμματισμένων θέσεων υποδηλώνει αυξημένες πληρότητες των αεροπλάνων.
Υψηλότερη (+12,2%) ήταν η αύξηση και των διεθνών οδικών αφίξεων τον Σεπτέμβριο, ενώ από την αρχή του έτους ανέρχεται σε 10%.
Σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της ΤτΕ, τον Αύγουστο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε 14,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016 (+9,9% στο 8μηνο) και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 16,4% (+9,1% στο 8μηνο), παρουσιάζοντας αύξηση της ΜΚΔ τον Αύγουστο αλλά μείωση από την αρχή του έτους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς οι εφοριακοί θα χτυπάνε…γερμανικά νούμερα έξω από ιατρεία και νυχτερινά κέντρα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταθέτες εξωτερικού: Τα στοιχεία έφτασαν. Πως θα αξιοποιηθούν
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Έδιναν δάνεια σε τεχνικές εταιρίες με Φιλιππινέζες προέδρους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης για σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης: Έρχεται νέο φίλτρο με στόχο την εξοικονόμηση
- Τι λένε στις κλειστές συσκέψεις στο Μαξίμου, η «εξομολόγηση» Αυγενάκη στο «Αλφιέρε», ο… Αγιορίτης Κ.Μ. και η ανατροπή με Φλωρίδη
- Ο ήχος του χρυσού και το μούγκρισμα της αυταπάτης του δολαρίου
- H συνωμοσία της σιωπής και η πεμπτουσία της στρέβλωσης
