• Business

    Goldman Sachs: Ενεργοποιεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Brexit

    • NewsRoom
    Goldman Sachs

    O CEO της Goldman Sachs, Ρίτσαρντ Νοντ


    Σε μια κίνηση καθησυχασμού προέβη η Goldman Sachs που αφορούσε το προσωπικό της στο Λονδίνο. Την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα ηχητικό μήνυμα εστάλη στους εργαζομένους από τον CEO του ευρωπαϊκού βραχίονα της τράπεζας σχετικά με το μέλλον της Goldman Sachs.

    Ο CEO, Ρίτσαρντ Νοντ θέλησε να τους βεβαιώσει ότι παρά την «εντατική» προετοιμασία για μια σειρά πιθανών εκβάσεων, δεν επίκεινται μεγάλες αλλαγές.

    «Όλη αυτή η δουλειά μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενώ το Brexit μπορεί να επιφέρει κάποιες αλλαγές στην παρουσία μας, πολλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως σήμερα».

    Σύμφωνα με τον Νοντ, η τράπεζα θα μπορεί να λάβει μακροπρόθεσμες αποφάσεις για την μελλοντική της παρουσία μόλις ολοκληρωθούν οι συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ.

    Το «κόκκινο κουμπί» του Βrexit πάτησε η Μέι

    Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρόκειται να ενεργοποιήσει αργότερα την επίσημη διαδικασία διαζυγίου με την ΕΕ, ξεκινώντας δύο χρόνια διαπραγματεύσεων που θα καθορίσουν το μέλλον της Βρετανίας και της Ευρώπης καθώς και τη θέση του Λονδίνου ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου.

    Η κίνηση σηματοδοτεί μεταξύ άλλων το σημείο κατά το οποίο οι επενδυτικές τράπεζες – των οποίων η προτεραιότητα θα είναι να μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε όλη την ΕΕ μετά τις 29 Μαρτίου του 2019 – θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα για να προετοιμαστούν για τη νέα πραγματικότητα.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού βραχίονα της Goldman Sachs, εκατοντάδες υπάλληλοι πρόκειται να μεταφερθούν εκτός Λονδίνου (όπου εργάζονταν μέχρι σήμερα)  στο πλαίσιο των «σχεδίων έκτακτης ανάγκης» για αυτή την πρώτη φάση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις: Προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-θεσμών (Reuters)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιους ενοχλεί ο Γιάννης Στουρνάρας;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπλοκάκια: Ποια είναι η νέα μεγάλη παγίδα

     



    ΣΧΟΛΙΑ