• Business

    Χρήστος Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς αντιμετωπίζει δυναμικά όλα τα θέματα του παρελθόντος

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη κάνει τις σωστές κινήσεις, για να αντιμετωπίσει τα θέματα του παρελθόντος. Αναφέρομαι στο θέμα του πορίσματος της Τράπεζας Ελλάδος. Όπως μάλιστα αναγνώρισε δημόσια και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προέβη έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές και ενέργειες και υλοποιεί πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης και επικαιροποίησης κανονισμών και πολιτικών με στόχο την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης.

    Το παραπάνω δήλωσε πριν από λίγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου μιλώντας στη Λάρισα, σε ακροατήριο 200 εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

    Ο κ. Μεγάλου και ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Γ. Χαντζηνικολάου αναφέρθηκαν στη στρατηγική, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις για την ολοκληρωμένη υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

    Οι επικεφαλής της τράπεζας στις ομιλίες τους έδωσαν έμφαση στο ρόλο και τις προοπτικές του αγροτικού τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της Πειραιώς έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την επανεκκίνηση και την ανάπτυξης της οικονομίας.

    Τόσο ο κ. Χαντζηνικολάου όσο και ο κ. Μεγάλου, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η ανάπτυξη της οικονομίας θα φθάσει ή και θα ξεπεράσει το 1% ή και το 1,5% για το 2017.

    Να σημειωθεί ότι οι νέες επιχειρηματικές χορηγήσεις της Πειραιώς το 2015 και 2016 έφθασαν τα 2 δισ ευρώ το χρόνο και συνολικά υπερβαίνουν τα 40 δισ. Στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οι χρηματοδοτήσεις υπερβαίνουν τα 20 δισ σε σύνολο δανείων περίπου 60 δισ ευρώ. «Στόχος μας είναι η ετήσια αύξηση των χρηματοδοτήσεων και να φθάσουμε στο τέλος του 2020, τα 5 δισ ευρώ ετησίως από τα 2 δισ που ήταν το 2016» υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου.

    Από αριστερά, ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου – Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Απόστολος Καλογιάννης – Δήμαρχος Λαρισαίων και ο κ. Χρήστος Μεγάλου – Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς

    «Είναι εξαιρετικής σημασίας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η επικείμενη τρίτη αξιολόγηση και να συνοδευτεί από ένα συντονισμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων» υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Χαντζηνικολάου.

    «Αυτό», όπως είπε «προϋποθέτει σταθερότητα, οικονομική, φορολογική, νομοθετική και πολιτική για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, το οποίο θα διευκολύνει την επιστροφή καταθέσεων και θα ενισχύσει τη διάθεση των επιχειρηματιών να επενδύσουν και να αναλάβουν επιχειρηματικό ρίσκο. Παρά το γεγονός όμως ότι η Ελλάδα έχει όλα τα στοιχεία ώστε να είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, παρουσιάζει αδυναμίες σε τομείς όπως η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, της απονομής δικαιοσύνης, της ενίσχυσης του ανταγωνισμού, που δεν ευνοούν τη δημιουργία ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος. Στην ουσία, πρέπει όλοι μαζί, το κράτος, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, και οι πολίτες να στείλουμε το μήνυμα ότι η χώρα είναι ανοικτή σε επενδύσεις με βάση ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που να λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας συμβάλλοντας στην δημιουργία απασχόλησης, κοινωνικής συνοχής και ευημερία. Ήδη, οι τράπεζες είναι ισχυρές κεφαλαιακά, βελτιώνουν τη ρευστότητά τους και επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της πρόκλησης των προβληματικών δανείων, στηρίζοντας παράλληλα την οικονομία».

    «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές καλές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που βλέπουν τις ευκαιρίες και έχουν διάθεση να επενδύσουν και να αναλάβουν επιχειρηματικό ρίσκο. Γνωρίζουμε όμως καλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Η παρατεταμένη ύφεση και η βίαιη αποδιάρθρωση μεγάλων τμημάτων της οικονομίας, η έλλειψη ρευστότητας, η μειωμένη ζήτηση και τα μειωμένα εισοδήματα, οι συνέπειες των δημοσιονομικών περιορισμών αλλά και οι χρόνιες παθογένειες όπως η γραφειοκρατία, έχουν τραυματίσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και αποθαρρύνουν την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος», υπογράμμισε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο κ. Χρήστος Μεγάλου.

    Επανέλαβε ότι η Πειραιώς είναι έμπρακτα δίπλα στους επιχειρηματίες τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, τους αγρότες, όσους έχουν νέες ιδέες, καινοτομούν και δημιουργούν εμπορεύσιμες αξίες. Κατανοεί επακριβώς τις ανάγκες τους και προσφέρει πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες λύσεις, είπε και τόνισε ότι:

    «Οι ανάγκες αυτών που παράγουν και επιχειρούν ή θέλουν να επενδύσουν δεν περιορίζονται στην χρηματοδότηση αν και αυτή παραμένει στο κέντρο κάθε δραστηριότητας. Οι ανάγκες τους είναι σύνθετες ώστε κάθε απόφαση, κάθε βήμα να έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία. Για αυτό η Τράπεζα Πειραιώς εστιάζει όχι μόνο στη χρηματοδότηση αλλά ευρύτερα στην πολύπλευρη υποστήριξη της επιχειρηματικότητας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με το «αριστερό» ξεκίνησε τον Οκτώβριο το Χρηματιστήριο Αθηνών – Νέα βουτιά για τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει με τις τράπεζες και τις επιπλέον προβλέψεις για τα δάνεια;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Λιγότερες ρυθμίσεις-περισσότεροι πλειστηριασμοί. Το στοίχημα για τη βελτίωση των επιδόσεων



    ΣΧΟΛΙΑ