• Business

    Ραγδαία αύξηση στα POS στο τέλος του 2017

    • NewsRoom
    POS


    Στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της επιβολής των περιορισμών κεφαλαίου και κάποιων πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων για την αποδοχή πλαστικού χρήματος, έχει αυξηθεί με ραγδαίους ρυθμούς η ποσότητα των POS, δηλαδή των τερματικών αποδοχής καρτών.

    Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει η Cardlink, έχουν βγει στην αγορά κάπου στα 60.000 νέα POS. Ο συνολικός αριθμός πλέον, έχει αγγίξει τα 360.000, τη στιγμή που στα τέλη του 2016 ήταν 305.000, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμέμεται να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 420.000. Πριν δύο χρόνια, μετά βίας ξεπερνούσε τα 150.000.

    Την περσινή χρονιά, ο τζίρος τους ξεπέρασε τα 19 δισ. ευρώ ενώ ήδη μέσα στο νέο έτος έχει περάσει τα 5.5 δισ. ευρώ. Πάντως, όπως είναι λογικό, η αύξηση των POS και γενικά των χρεωστικών καρτών, έχει μειώσει αισθητά και τις συναλλαγές των ελληνικών καρτών.

    Πιο αναλυτικά, η μείωση είναι ως εξής: Σε πιστωτικές κάρτες, από 100 ευρώ το 2013, σε 61 τον φετινό Απρίλιο ενώ στις χρεωστικές τα αντίστοιχα νούμερα είναι από 60 σε 41.

    Αντιθέτως, μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στις ανέπαφες πληρωμές Τον φετινό Απρίλιο, άγγιξε το 22% ενώ πριν τρία χρόνια ήταν μόνο 0,4%. Εκεί που παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση, πάνω και από 100%, είναι τα σούπερ μάρκετ, τα φαστ φουντ κλπ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να πάνε στον εισαγγελέα οι επιχειρηματίες που τα έφαγαν με τις Porsche, τα liar jet και τα πούρα. Όχι οι τραπεζίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποτρόπαιο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Ο πατέρας της στραγγάλισε την 6χρονη Στέλλα και την πέταξε στα σκουπίδια

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο ακριβό σπίτι στη Μύκονο που πωλείται 11,7 εκ. – Έχει 17 υπνοδωμάτια και 17 μπάνια (20 Φωτό)

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ