• Business

    Πώς να αξιοποιήσετε τα χρήματά σας στα 30 σας

    χαρατσι


    Κατά τη δεκαετία της ηλικίας 20-30, πιθανόν να είχατε την πρώτη σας δουλειά, το πρώτο σας αυτοκίνητο και, ίσως, το πρώτο σας διαμέρισμα. Τα “πρώτα άντα” είναι, συνήθως, ένα σημείο καμπής στη ζωή των ανθρώπων. Η ζωή γίνεται πιο περίπλοκη και τα οικονομικά σας, επίσης.

    Σε όλη τη δεκαετία των ’30 σας, σχεδόν κανένα οικονομικό λάθος δεν είναι καταστροφικό. Η κατάσταση και οι ανάγκες όλων είναι διαφορετικές, αλλά διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα χρήματά σας, σε τέσσερις καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε από την ηλικία των 30 και μετά.

    1. Εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα σπίτι, πρέπει πρώτα να οργανώσετε τον προϋπολογισμό σας και να τον τηρήσετε.
    Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε τις συσκευές της κουζίνας, τα έπιπλα και τη διακόσμηση, είναι σημαντικό να καθορίσετε το ποσό που είστε διατεθειμένοι να δώσετε. Μην παρασυρθείτε και βγείτε από τη “ζώνη άνεσής” σας. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να κάνετε μερικούς απλούς υπολογισμούς με βάση τη δική σας οικονομική κατάσταση.

    2. Εάν πρόκειται να συνεχίσετε τις σπουδές σας, επιλέξτε κάτι που θα έχει να σας προσφέρει πράγματα
    Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η καριέρα σας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας. Ένα μεταπτυχιακό μπορεί να αυξήσει το δυναμικό του κέρδους σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι δαπανηρό. Πριν επιστρέψετε στα “θρανία”, εξετάστε προσεκτικά το πόσο θα σας κοστίσει, τι οφέλη θα έχει μετέπειτα και αν αξίζει ή όχι τον κόπο.

    3. Αν σχεδιάζετε να κάνετε παιδιά, προετοιμαστείτε 
    Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε ποσά χρημάτων πριν ξεκινήσετε μια οικογένεια. Στην πραγματικότητα, ορισμένα έξοδα που συνδέονται με ένα παιδί, θα συμπίπτουν με μειωμένα έξοδα αλλού. Παρόλα αυτά, χρειάζονται κάποιες συζητήσεις σχετικά τις αλλαγές που μπορεί να φέρει το παιδί στο οικονομικό κομμάτι, και όσο νωρίτερα το καλύτερο.

    παιδιά

    4. Αν σκέφτεστε να πάρετε διαζύγιο, ετοιμαστείτε αμέσως
    Η οικονομική πλευρά του διαζυγίου είναι μια διαπραγμάτευση. Η μετάβαση σε ένα διαζύγιο, είναι μια μεγάλη μετάβαση στη ζωή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε με τη διαδικασία. Όσο περισσότερο οικονομικό προγραμματισμό μπορείτε να κάνετε προηγουμένως, τόσο το καλύτερο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Περιορίστε αυτά τα 3 έξοδα και εξοικονομήστε χιλιάδες ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να πείτε στα παιδιά σας για τα χρήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε μύθοι για τα οικονομικά σας που καταρρίπτονται

     



    ΣΧΟΛΙΑ