• Business

    Πλήρης δικαίωση για την “Philip Morris International” από την επένδυση 300 εκ. στην “Παπαστράτος”

    • NewsRoom
    Παπαστράτος

    Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος


    Καρπούς απέδωσε η επιμονή και η υπομονή της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας “Philip Morris International”, καθώς δικαιώθηκε για τα 300 εκ. ευρώ που επένδυσε στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της εταιρείας “Παπαστράτος”, Χρήστος Χαρπαντίδης, στο πρακτορείο “Bloomberg”.

    Η επένδυση από την εταιρεία-κολοσσό είχε επιτευχθεί πριν τη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για την δεύτερη αξιολόγηση, συγκεκριμένα τον Μάρτιο. Μάλιστα, όπως λέει ο κ. Χαρπαντίδης, «το παράδειγμά μας θα ακολουθηθεί από πολλούς άλλους». Η κίνηση αυτή της εταιρείας είναι μια μεγάλη ανάσα για την Ελλάδα, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που περνάει και σίγουρα είναι από τις μεγαλύτερες επενδύσεις από την κρίση και μετά. Τώρα μάλιστα που το ΑΕΠ έχει μειωθεί περισσότερο από 25%, είναι μια μεγάλη βοήθεια. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία φτιάχνει τα τσιγάρα Marlboro και Chesterfield.

    Οι δύο συνεργαζόμενες εταιρίες, αναδιοργάνωσαν το εργοστάσιο της “Παπαστράτος” στον Ασπρόπυργο, ώστε να να παράγονται τσιγάρα που θα χρησιμοποιούνται στα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα της “Philip Morris”, τα λεγόμενα IQOS. Τι είναι τα IQOS, όμως; Είναι συσκευές που ζεσταίνουν τον καπνό, χωρίς όμως να τον καίνε. Το χρησιμοποιούν οι καπνιστές που θέλουν να προστατευούν, όσο είναι αυτό δυνατόν, από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

    Η “Philip Morris”, θέλει να “στηριχτεί” στην χώρα μας, για παραγωγή τέτοιων τσιγάρων αλλά και εξαγωγή τους σε περισσότερες από 30 χώρες, πριν το τέλους το 2017. Αυτό, θα σημάνει και αύξηση των τσιγάρων για την “Παπαστράτος”, ετησίως. Από τα 12 δις τσιγάρα, θα εκτοξευθεί στα 20 δις IQOS, όταν ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση του εργοστασίου της. Να σημειωθεί ότι τα νούμερα δεν είναι τυχαία, καθώς ήδη υπάρχουν 1,8 εκ. χρήστες των τσιγάρων αυτών.

    Ο κ. Χαρπαντίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει απλά με τη μείωση του κόστους, αλλά με τον εντοπισμό των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και το κτίσιμο πάνω σε αυτά, όπως τα IQOS. Έχουμε προσλάβει ήδη 250 εργαζόμενους για το νέο εργοστάσιο και όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση θα έχουμε επιπλέον 400».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Κούβελας προς φαρμακοβιομηχανία: Υπομονή να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε σπάταλοι

     



    ΣΧΟΛΙΑ