• Business

    Πάνος Γερμανός: Όλα έτοιμα για την νέα του στρατηγική κίνηση

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας. Βασικός μέτοχος Sunlight & Public


    Όλα είναι έτοιμα για την έκδοση του ομολόγου των 50 εκατ. ευρώ για την εταιρεία Συστήματα Sunlight, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού. Η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε την Πέμπτη 8 Ιουνίου το πράσινο φως για να προχωρήσει η έκδοση. Μετά από αυτό το δ.σ. του Χ.Α. έδωσε με τη σειρά του την έγκρισή του για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α.  των ομολογιών της εταιρείας, υπό την αίρεση επιτυχούς ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς αυτών.

    Όπως λένε οι πληροφορίες η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Sunlight θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, από 14 έως 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με το πλάνο, η εισαγωγή του ομολόγου θα γίνει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

    Θα εκδοθούν 50.000 ομολογίες αξίας 1.000 ευρώ έκαστη, με το συνολικό ποσό που θα ζητήσει η εταιρεία από το ομόλογο να φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ.

    Είναι το μεγαλύτερο ομόλογο που θα έχει εκδοθεί στην αγορά από μη εισηγμένη εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η House Market η θυγατρική της Fourlis που διαχειρίζεται τα καταστήματα ΙΚΕΑ, εξέδωσε ομόλογο 40 εκατ. ευρώ.

    Παρουσίασε τα καλύτερα αποτελέσματα από τότε που ιδρύθηκε 

    Η Sunlight το 2016 παρουσίασε τα ιστορικά καλύτερα αποτελέσματα από την ίδρυσή της. Η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών το 2016 στα 168,4 εκατ. ευρώ έναντι 136,6 εκατ. ευρώ το 2015 που μεταφράζεται σε αύξηση 23%. Αντίστοιχα τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 17,2 εκατ. ευρώ έναντι 13,4 εκατ. ευρώ το 2015, σημειώνοντας αύξηση 29%. Τα κέρδη κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5,3 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. το 2015.

    Παράλληλα, το 2016 ο όμιλος πέτυχε αύξηση του αύξηση αριθμού παραγγελιών κατά 60% σε σχέση με το 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο ομίλου το EBIDTA ανήλθε στα 17,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 41% και κέρδη προ φόρων στα 2,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2 εκατ. ευρώ το 2015.

    Ο όμιλος διέθεσε 4,1 εκατ. ευρώ για επενδύσεις (βελτιώσεις των εργοστασίων, επιμέρους προσθήκες καλύτερης λειτουργίας κ.λπ.), έναντι 2,4 εκατ. ευρώ το 2015 (+67%), ενώ ο δανεισμός μειώθηκε στα 55 εκατ. ευρώ έναντι 58 εκατ. το 2015.

    To 2016 ήταν χρονιά σταθμός καθώς κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1,5 εκατ. προϊόντων (στοιχείων μπαταρίας) καταγράφοντας αύξηση 20,9%. Επίσης, εντός του 2016 μπήκε στην αγορά των ΗΠΑ, σε συνέχεια της εισόδου της σε Ασία και Αφρική τα προηγούμενα έτη, ενώ πλέον, βρίσκεται σε όλες τις Ηπείρους, πλης

    Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, με την πρόσληψη επιπλέον 126 νέων εργαζομένων – κυρίως στη μονάδα της στην Ξάνθη, με το συνολικό αριθμό των άμεσων θέσεων εργασίας να φτάνει πλέον τις 746.

    Ποια είναι η Συστήματα Sunlight

    Η Sunlight συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών προϊόντων και συστημάτων ενέργειας στον κόσμο, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας στο πιο υψηλό επίπεδο απαιτήσεων, όπως Βιομηχανία, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες, Ανανεώσιμες Πηγές, Κατασκευές, Πληροφορική, Έργα Υποδομής και Άμυνα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ