• Business

    Η μεγάλη απόβαση στην Μύκονο: Τι συζητούν Four Seasons, Hilton, Aman Resorts

    • NewsRoom
    Nammos


    Διερευνητικές συζητήσεις με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Μυκόνου διενεργούν αυτό το διάστημα τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά brands του πλανήτη με σκοπό να αναλάβουν τη διαχείρηση τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, Hilton, Four Seasons και Aman resorts, «σκανάρουν» την αγορά της Μυκόνου, μια εκ των πλέον προβεβλημένων και αποδοτικών τουριστικών περιοχών της χώρας και ήδη έχουν επαφές με 10 μονάδες στο νησί. Οι επαφές σχετίζονται με την ανάληψη του management των μονάδων, προσφέροντας εκτός από την «ισχύ» του brand τους, την υπόσχεση για ένα σταθερό και αναβαθμισμένο πελατολόγιο αλλά και την προοπτική επέκτασης της τουριστικής σεζόν. Αυτή η τελευταία παράμετρος αποτελεί εξάλλου μια πάγια επιδίωξη του εγχώριας τουριστικής αγοράς, η οποία ωστόσο παρά την αύξηση του ρεύματος προσέλευσης τουριστών κατά τα τελευταία χρόνια, δεν έχει επιτευχθεί.

    Οι συζητήσεις, αν και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, δεν έχουν καταλήξει καθώς οι εγχώριοι επιχειρηματίες «ζυγίζουν» τα οφέλη των σχετικών προτάσεων. Κι αυτό γιατί πέρνα των υποσχόμενων συνεργιών, μια σύμπραξη με brands αυτού του βεληνεκούς, αυτομάτως δημιορυγεί έξτρα κόστος λειτουργίας λόγω των management fees που θα κληθούν να ενσωματούσουν.

    Το ενδιαφέρον ωστόσο των μεγάλων ξενοδοχειακών brands – όπως ήδη έχει εκφραστεί στην αγορά της Αθήνας- υπογραμμίζει τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και την προσπάθεια του να στραφεί σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

    Πέραν των επαφών που αφορούν τη διαχείρηση ξενοδοχειακών μονάδων, το 2017 έχει καταγραφεί «μπουμ» επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά από ξένα κεφάλαια.

    Η αμερικανική Hines απέκτησε το Αthens Ledra στον σχετικό πλειστηριασμό. Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στον Αστέρα Βουλιαγμένης από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία Apollo Investment θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV.

    Ο όμιλος Dogus πριν από την είσοδό του στον χώρο των ξενοδοχείων είχε ήδη επενδύσει στην ελληνική τουριστική αγορά με συμμετοχές στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας.

    Τον Δεκέμβριο του 2016 εγκαινίασε την παρουσία του στην Ελλάδα και ο αμερικανικός ξενοδοχειακός όμιλος Wyndham Group Hotel, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους στο κόσμο με χαρτοφυλάκιο 8.000 μονάδων σε 73 χώρες.

    Την επίσημη είσοδό του στην ελληνική αγορά έκανε πέρυσι και ο σαουδαραβικών συμφερόντων ξενοδοχειακός όμιλος Somewhere Hotels, ανοίγοντας στη Βουλιαγμένη την μπουτίκ μονάδα Somewhere Vouliagmeni.

    Με αμερικανική ώθηση συνεχίζει τις επενδύσεις του ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani – Ikos. Εξάλλου, το 2018 θα επανέλθει στην Αθήνα και το βασικό ξενοδοχειακό σήμα της αμερικανικής αλυσίδας Μarriott Hotels.

    Ο όμιλος ξενοδοχείων Χανδρή συμφώνησε με τον αμερικανικό όμιλο για τη μετονομασία του ξενοδοχείου του Metropolitan στη Λεωφόρου Συγγρού σε Athens Marriott Hotel.



    ΣΧΟΛΙΑ