• Business

    Είπε το “ναι” η Κομισιόν για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


    Την συγκατάθεσή της έδωσε η Κομισιόν για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης, κρίνοντας ότι τα μέτρα στήριξης της αναδιάρθρωσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, είναι κατά τους κανόνες της ΕΕ, για τις κρατικές ενισχύσεις.

    Η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαγκρέιτε Βέστεϊγερ, δήλωσε:

    «Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν τις δύο κρατικές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους Έλληνες επιχειρηματίες και επιβάτες γενικότερα. Η σημερινή απόφαση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών της Ελλάδας για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της και την επίτευξη σημαντικής ανάπτυξης. Η εν λόγω ενίσχυση θα διευκολύνει επίσης τη μελλοντική ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων και το άνοιγμα του ελληνικού σιδηροδρομικού τομέα στον ανταγωνισμό».

    Στο μεταξύ, δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι:

    «Στις αρχές Ιουλίου θα υπογράψουμε με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη συμφωνία με την οποία οι σιδηρόδρομοί μας αποκτούν ένα σημαντικό μέρος των ελληνικών σιδηροδρομικών μεταφορών».

    Επίσης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη γερουσία της Ρώμης και αναφερόμενος στο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κίνα, είπε:

    «Στην Κίνα ήμουν πολύ προσεκτικός, ώστε να μην προκύψει αντίθεση ανάμεσα στη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν κινεζικές επενδύσεις σε κάποια ιταλικά λιμάνια, με την πραγματικότητα της αγοράς του λιμένα του Πειραιά, από μέρους Κινέζων επενδυτών. Το λιμάνι της Αθήνας πρέπει να συνδεθεί με το κέντρο της Ευρώπης και εμείς θα συμβάλλουμε σε αυτό».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμηλώνουν τον πήχη οι Ευρωπαίοι: Σίγουρη η δόση – Στον αέρα χρέος και QE

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Μεγάλου: Πώς θα χρηματοδοτήσω τους υγιείς επιχειρηματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Προσοχή! Ποια πολιτικά γεγονότα και κίνδυνοι καραδοκούν



    ΣΧΟΛΙΑ