• Business

    Investment Round 2017: Ως τις 23 Οκτωβρίου η προθεσμία για καινοτόμα projects στην βιώσιμη ενέργεια

    • NewsRoom


    Παράλληλα με τον Διαγωνισμό PowerUp, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει start-up εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας, η InnoEnergy ανακοίνωσε ένα ακόμη πρόγραμμα, το Investment Round 2017, το οποίο απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Το Investment Round 2017 είναι πλέον ανοιχτό για την υποβολή καινοτόμων project που στοχεύουν στην επιτάχυνση της προώθησης καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών στην αγορά μέσα σε διάστημα 5 ετών.

    Η InnoEnergy πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους έως και 5 εκατομμυρίων ευρώ και υποστηρίζει τη διαδικασία μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου των 160 συνεργατών της, τη γνώση που κατέχει στις διεθνείς αγορές, καθώς και το δίκτυο πελατών της.

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 23η Οκτωβρίου 2017.

    Η InnoEnergy, ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος Investment Round για το 2017, βρίσκεται σε αναζήτηση καινοτόμων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, καθαρή ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, ασφαλή και αξιόπιστη πυρηνική ενέργεια, βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας (οικιακή και βιομηχανική), αποτελεσματική αποθήκευση και διανομή ενέργειας, «έξυπνα» σπίτια, κτίρια και πόλεις και ενεργειακή ασφάλεια.

    Οι προϋποθέσεις για την υποβολή είναι:

    – η επαλήθευση και επικύρωση της αξιόπιστης λειτουργίας της ιδέας σε σχετικό/προσομοιωμένο περιβάλλον, κάτω από όσο το δυνατόν ρεαλιστικές συνθήκες (Επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας/Technology Readiness Level >= 5).

    – οι οργανισμοί εφαρμογής θα πρέπει να σχηματίζουν μια διεθνή κοινοπραξία με 3 – 7 μέλη από τουλάχιστον 2 ευρωπαϊκές χώρες.

    Σε περίπτωση που μια εταιρεία δεν έχει ακόμη συνεργάτες, αλλά έχει μια νέα, πρωτότυπη και καινοτόμα ιδέα, μπορεί να επικοινωνήσει με την InnoEnergy, η οποία δύναται να την βοηθήσει στην εύρεση πιθανών συνεργατών, μέσω της υπηρεσίας αναζήτησης εταιρικού συνεργάτη στο πλαίσιο του προγράμματος.

    Μέσω της InnoEnergy, μπορεί να χρηματοδοτηθεί το 20-80% των υποβαλλόμενων δαπανών, ανάλογα με τις προοπτικές του σχεδίου. Οι μέχρι στιγμής επενδύσεις κυμαίνονται από 100.000 έως και 4 – 5  εκατομμύρια ευρώ.

    Το πρόγραμμα Investment Round είναι ανοικτό για υποβολές συνεχώς, αλλά η καταληκτική προθεσμία για το 2017 είναι η 23η Οκτωβρίου.

    Από την έναρξη του Investment Round το 2011, η InnoEnergy έχει επενδύσει συνολικά 170.5 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη 90 προϊόντων, 3 μονάδων παραγωγής, 77 αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τη σύνδεση 323 οργανισμών. Στόχος του προγράμματος είναι η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Ενεργειακού Τεχνολογικού Πλάνου (SET-Plan) που εστιάζει στη βιωσιμότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bayer Hellas: Επενδύει στις start ups και στα λαμπρά μυαλά της χώρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To μεγάλο ξεκαθάρισμα στην ενέργεια. Ποιες μονάδες θέλουν οι δανειστές να πουληθούν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Συμφωνίες 203 εκατ. ευρώ για πανεπιστήμια, ενέργεια και τεχνολογία



    ΣΧΟΛΙΑ