• Business

    Απόλυτος κυρίαρχος ο Ιβάν Σαββίδης στη Σουρωτή – Στα χέρια του το 60% της εταιρείας

    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Απόλυτος κυρίαρχος στη μετοχική σύνθεση της Σουρωτή Α.Ε. είναι πλέον ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς οι εκπρόσωποι της Belterra, μέλος του Ομίλου Σαββίδη, ήταν οι μόνοι ενδιαφερόμενοι στη δημοπρασία του 10,9% των μετοχών της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα.

    Πλέον, ο κ. Σαββίδης κατέχει το 60% της Σουρωτή Α.Ε.. Οι εκπρόσωποί της Belterra κατέθεσαν προσφορά 1,05 ευρώ ανά μετοχή, για τις μετοχές οι οποίες άνηκαν στον δήμο.

    Ο δήμος διέθεσε 1.702.580 προς 1,05 ευρώ ανά μετοχή, που ήταν η υψηλότερη τιμή η οποία προσφέρθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας των μετοχών της εταιρείας.

    Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω της Belterra, διαθέτει τον πλήρη έλεγχο της Σουρωτή Α.Ε. καθώς το συνολικό ποσοστό του ανέβηκε στο 59,16% (9.251.580 μετοχές). Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Σουρωτή Α.Ε. κατά 4,6 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θεωρείται βέβαιο ότι ο Όμιλος Σαββίδη θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην εταιρεία. Η εταιρεία αναμένει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο ή Ιούνιο.

    Από το υπόλοιπο περίπου 40% των μετοχών, το 18,13% βρίσκεται στα χέρια της Coca Cola HBC η οποία, ωστόσο, δεν συμμετείχε στη σημερινή δημοπρασία.

    Ο δήμος Θέρμης διατηρεί πλέον 5% του μετοχικού κεφαλαίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 4,65%, από 0,5% διαθέτουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ο «Ορφέας Σουρωτής» και 0,8% ο Σύνδεσμος Ιαματικών Λουτρών, ενώ το υπόλοιπο περίπου 10% ανήκει σε μικρομετόχους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιατρικό Αθηνών: Εντυπωσιακή κερδοφορία το 2016 για τον όμιλο – Αύξηση 122% τα καθαρά κέρδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κόκκινα» δάνεια 4 δισ. ευρώ της Alpha Bank περνούν στα «χέρια» της Cepal

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: JP Morgan: Το καλό, το κακό και το άσχημο σενάριο για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ