• Business

    Τρ. Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η τιμολόγηση του καλυμμένου ομολόγου 500 εκ. ευρώ

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


    Στις 250 μονάδες βάσης επιπλέον του 3μηνου Euribor τιμολογήθηκε η έκδοση 5ετούς καλυμμένου ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το Euribor 3 μηνών διαμορφώνεται στην παρούσα φάση στο -0,33%.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η τράπεζα επέλεξε την ιδιωτική τοποθέτηση για το 5ετες καλυμμένο ομόλογό της, αντί της δημόσιας προσφοράς που επέλεξαν οι εγχώριοι ανταγωνιστές της. Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Τράπεζα προχώρησε πριν δύο εβδομάδες στην έκδοση καλυμμένης ομολογίας ύψους 750 εκ. ευρώ με απόδοση 2,75% για να ακολουθήσει η Eurobank, η οποία ολοκλήρωσε την Τρίτη την δική της έκδοση, ύψος 500 εκατ. ευρώ με απόδοση 2,95%.

    Όπως αναφέρει τραπεζίτης που ερωτήθηκε από το πρακτορείο, μπορεί να φαίνεται «παράξενο» που η Πειραιώς προτίμησε την ιδιωτική τοποθέτηση, «ιδίως από τη στιγμή που οι υπερεθνικοί οργανισμοί θα συμμετείχαν και σε μια δημόσια προσφορά», ωστόσο «κάθε τράπεζα έχει τη στρατηγική της». Όπως εξηγεί, «η επιλογή της Πειραιώς είχε ένα πλεονέκτημα αποτίμησης. Παρά το γεγονός ότι είναι πενταετής και όχι τριετής έκδοση, δανείστηκε με χαμηλότερο επιτόκιο. Είναι η οδός που επέλεξαν, καθώς υπήρχε μεγάλη προσφορά σε ένα spread που ήταν χαρούμενοι να κλείσουν το deal.»

    Η Πειραιώς διέθεσε το ομόλογό της σε υπερεθνικούς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB), το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

    Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μεγάλη επιτυχία της Eurobank: Στο 85% η συμμετοχή των διεθνών επενδυτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα: Ανάρπαστο στη Βρετανία έγινε το ομόλογο των 750 εκατομμυρίων ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Reuters: Δεύτερο «φλερτ» 32 δισ. ευρώ της Ελλάδας με τις αγορές μέσα στον Νοέμβριο

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ