• Business

    ΤΧΣ: Τον Απρίλιο ο νέος CEO


    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ανάδειξης CEO στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει καθήκοντα -εκτός απροόπτου- μέσα στον Απρίλιο.

    Ενώ τις επόμενες μέρες -ενδεχομένως και μέσα στη βδομάδα- ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας θα ορίσει τον αντικαταστάτη του κ. Δημήτρη Φραγγέτη, ο οποίος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το selection panel, έχει καταρτίσει short list με τρεις υποψήφιους για τη θέση (οι δύο υποψήφιοι είναι ξένοι και ο τρίτος Έλληνας).

    Όπως προβλέπεται από το νόμο, η επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου γίνεται από τον υπουργό Οικονομικών.

    Το ΤΧΣ παραμένει ακέφαλο από πέρυσι τον Ιούλιο όταν παραιτήθηκε σύσσωμη η εκτελεστική επιτροπή του. Τον περασμένο Νοέμβριο επελέγη για τη θέση ο κ. Β. Κατσικιώτης, ο οποίος όμως παραιτήθηκε πριν καν αναλάβει καθήκοντα, ενώ το ίδιο έπραξε και ο επιλαχών κ. Μιχαηλίδης.

    Από τον Ιανουάριο φέτος και μέχρι τις αρχές Μαρτίου το ΤΧΣ προχώρησε σε δύο διεθνείς προκηρύξεις για την κάλυψη της θέσης του CEO. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο κατατέθηκαν 75 βιογραφικά, τα οποία όμως το selection panel τα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Στη δεύτερη προκήρυξη για τη θέση του CEO, κατατέθηκαν περίπου 50 βιογραφικά και στην τελική λίστα επιλογής (short list) περιλαμβάνονται τρία ονόματα σύμφωνα με τις πληροφορίες.

    Τέλος σημειώνουμε ότι την παραίτηση της από το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου έχει υποβάλλει η κα Κερασίνα Ραυτοπούλου (μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών), η θητεία της οποίας έληγε στο τέλος Ιουνίου 2017.

    Το όνομα του στελέχους που θα την αντικαταστήσει θα ανακοινωθεί σύντομα. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η κα Ραυτοπούλου έχει δεχθεί πρόταση από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αναλάβει σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης κόκκινων δανείων.



    ΣΧΟΛΙΑ