• Business

    Ντανιέλ Νουί: Έχουν επαρκή κεφάλαια οι τράπεζες

    Ντανιέλ Νουί SSM

    Η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί


    Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο, κάνουν καλές προσπάθειες να ανταποκριθούν στα προβλήματα και είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, τόνισε η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί απαντώντας στον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη και σε ακρόαση στο ευρωκοινοβούλιο.

    «Θεωρώ ότι είναι σχετικά καλή και επαρκής η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά την ανακεφαλαιοποίηση η οποία έλαβε χώρα στα τέλη του 2015», είπε η κυρία Νουί και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που υπάρχουν και για τις οποίες χρειάζεται μεγάλη δέσμευση, κάτι που ισχύει και για τράπεζες σε άλλες χώρες.

    Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παπαδημούλη για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης όσο αφορά ειδικά το πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων, η επικεφαλής του SSM επισήμανε ότι χρειάζεται χρόνος για να υλοποιηθεί αλλά και κατανομή του κινδύνου. «Θεωρώ λοιπόν ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να εφαρμόσουμε το πακέτο περιορισμού του κινδύνου προκειμένου να μπορέσουμε να κινηθούμε το συντομότερο προς το risk sharing, τον επιμερισμό του κινδύνου. Αλλά αυτά θα πρέπει να συμβούν παράλληλα το ένα με το άλλο», κατέληξε η κυρία Νουί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛΤΑ: Στα 15 εκατ. ευρώ η αποζημίωση από το κράτος για το 2013-2015

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ESM: Δεν αποκλείεται να ζητηθούν προαπαιτούμενες πράξεις από την ελληνική κυβέρνηση πριν τη συμφωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΝΤ: «Δεν έχουμε επαφή με την αντιπολίτευση, αλλά έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συναίνεση»



    ΣΧΟΛΙΑ