• Business

    ΕΚΤ: Καθησυχάζει τους επενδυτές διατηρώντας τα επιτόκια χαμηλά

    Ντράγκι

    Mario Draghi, πρώην Πρόεδρος ΕΚΤ


    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δε σχεδιάζει να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή στο περιεχόμενο του μηνύματος που θα αποσταλεί στους επενδυτές τον Απρίλιο και αφορά τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθηθεί.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι επενδυτές αντέδρασαν υπερβολικά εξαιτίας των μικρών αλλαγών που έγιναν στην ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ της 9ης Μαρτίου και οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση του κόστους δανεισμού των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

    Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν οι πηγές που πρόσκεινται στο διοικητικό συμβούλιο, οι κεντρικοί τραπεζίτες επιθυμούν τη διαβεβαίωση τους επενδυτές πως η χαλαρή νομισματική πολιτική δεν βρίσκεται κοντά στο τέλος.

    Αν και το τρέχον επίπεδο των αποδόσεων παραμένει αποδεκτό, μια περαιτέρω άνοδος θα ήταν προβληματική, ειδικά σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

    Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση, η ΕΚΤ αναγνώρισε μια μικρή βελτίωση της οικονομίας, διαγράφοντας από την ανακοίνωση την αναφορά πως είναι έτοιμη να δράσει με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.

    «Θέλαμε να διαμηνύσουμε πως έχουν μειωθεί τα ρίσκα, αλλά η αγορά κατάλαβε πως κάναμε ένα βήμα προς την έξοδο» δήλωσε μια από τις πηγές.



    ΣΧΟΛΙΑ