• Business

    Αντεπίθεση της UBS στα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ: Θα χρεώνει παραπάνω όσους καταθέτουν ευρώ

    UBS


    Μια πρόσθετη χρέωση στους πελάτες της με καταθέσεις σε ευρώ σχεδιάζει να επιβάλει η ελβετική τράπεζα UBS, σε ένα είδος «αντίμετρων» απέναντι στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ.

    Έτσι, από τον προσεχή Μάιο, η UBS θα επιβάλλει μια ετήσια χρέωση 0,6% σε λογαριασμούς με πάνω από 1 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. Άλλωστε η UBS έχει ήδη επιβάλει χρεώσεις σε μεγάλους λογαριασμούς σε ελβετικό φράγκο καθώς η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) επίσης χρεώνει τις τράπεζες.

    “Η UBS θα εφαρμόσει μια ατομική χρέωση καταθέσεων σε μεγάλους λογαριασμούς σε ευρώ για τους Ευρωπαίους πελάτες της”, δήλωσε εκπρόσωπος της UBS. “Αυτό αντανακλά τα αυξημένη κόστη σε ολόκληρη τη βιομηχανία στην επανεπένδυση μετρητών από καταθέσεις στις χρηματαγορές και αγορές κεφαλαίου, τα εξαιρετικά χαμηλά και αρνητικά επιτόκια στην Ευρωζώνη και τους αυξημένους κανονισμούς στη ρευστότητα”.

    Η UBS είναι η πρώτη από τις τράπεζες που αποφασίζει να αντιδράσει στην απόφαση του Μάριο Ντράγκι να διατηρήσει σε ιστορικά χαμηλά τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (0,25%) και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων (-0,40%), την ώρα που το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης παραμένει στο μηδέν.

    Αντίστοιχες ανησυχίες υπάρχουν στις γερμανικές τράπεζες, καθώς θεωρούν πως πλήττουν την αποταμίευση. Η Commerzbank μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο να αποθηκεύει ρευστό στα χρηματοκιβώτια της προκειμένου να αποφύγει τις πληρωμές στην κεντρική τράπεζα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Μεγάλη πρόκληση η επιστροφή στην κερδοφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Μαίνεται ο πόλεμος ΥΠΟΙΚ – Prininvest – Το Δημόσιο κατάσχεσε 2 πλωτές δεξαμενές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: D. Cope: Απόλυτη επιτυχία η ομολογιακή έκδοση του ΟΠΑΠ – Aντανακλά την εμπιστοσύνη της αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ