• Business

    Τέλος εποχής για το «Τaxibeat»: Τι είπε ο Νίκος Δρανδάκης

    • NewsRoom
    Taxibeat

    Νίκος Δρανδάκης, Founder & CEO του Taxibeat


    Ολοκλήρωσε τον κύκλο της η δημοφιλής εφαρμογή Taxibeat. Ωστόσο παρά την αρχική σύγχυση που δημιουργήθηκε , αφού πολλοί είναι εκείνοι που τις τελευταίες ώρες ψάχνουν το κίτρινο εικονίδιο με το ταξί στο «t» δίχως αποτέλεσμα, έγινε γνωστό πως ο πραγματικός λόγος πίσω από την εξαφάνιση της εφαρμογής είναι ότι επισήμως το taxibeat έχει μετονομαστεί σε «Beat» αλλάζοντας και το λογότυπο του σε ένα κεφαλαίο Βήτα.

    «Πρόκειται για την πρώτη φάση μίας σειράς αλλαγών που θα ακολουθήσουν» αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ο Νίκος Δρανδάκης.

    Σε παλαιότερη ανάρτηση στα μέσα Φεβρουαρίου, λίγο μετά από την εξαγορά από την Daimler και την ένταξη στο δίκτυο της Mytaxi, ο ιδρυτής του Taxibeat είχε γνωστοποιήσει πως «το Taxibeat θα μετονομαστεί σε Beat και στόχος είναι να το κάνουμε το δημοφιλέστερο transportation app στην περιοχή. Έχοντας στη διάθεση μας περισσότερους πόρους (οικονομικούς και άλλους) η Αθήνα θα μετατραπεί σε ένα engineering hub στο οποίο θα αναπτύσσουμε την τεχνολογία πίσω από το Beat, ενώ στη Νότια Αμερική θα επεκτείνουμε τη λειτουργία μας εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις αποτυχίες και επιτυχίες μας. Η ομάδα των 56 εργαζομένων της Αθήνας σήμερα, θα διπλασιαστεί μέσα στους επόμενους 10-12 μήνες, με έμφαση στο επιστημονικό προσωπικό, μηχανικούς, προγραμματιστές και designers. Θα δουλέψουμε πάνω σε νέες υπηρεσίες όπως το car pooling, automated pricing mechanism, και payment services. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τεχνολογίες όπως machine learning, big data infrastructure, και data science, μαζί με design αιχμής, συνδυασμένο με ruthless execution που έχει αναδειχθεί σε core value της εταιρείας μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάνος Γερμανός: Η δύναμη πυρός των 1,3 δισ. ευρώ και οι βλέψεις για την κορυφή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κρητικός που πούλησε την εταιρία του για 40 εκ ευρώ στην Mercedes εξομολογείται: Έψαχνα για ταξί και βρήκα… μια ιδέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όταν η χώρα μας μεγαλουργεί. Ένας Έλληνας έκανε τη συμφωνία της δεκαετίας: Η Τaxibeat πουλήθηκε για 40 εκ ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ