• Business

    Συμφωνία «μαμούθ» στις ΗΠΑ – Η Verizon εξαγόρασε την Yahoo για 4,48 δισ. δολάρια

    Yahoo

    Yahoo


    Στο ποσό των 4,48 δισ. δολαρίων έφτασε η συμφωνία για την εξαγορά των βασικών διαδικτυακών δραστηριοτήτων της Yahoo από την Verizon, η οποία ολοκληρώθηκε την Τρίτη. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αποχώρηση από την ηγεσία της Yahoo την Marissa Mayer. 

    Όπως αναφέρει το CNBC, τα περιουσιακά στοιχεία της Yahoo θα συνδιαστούν με τα εμπορικά σήματα της AOL, όπως αυτό της Huffington Post, υπό την ομπρέλα μιας νέας θυγατρικής εταιρείας της Verizon, με την επωνυμία Oath. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της AOL, Tim Armostrong θα αναλάβει επικεφαλής της θυγατρικής, η οποία θα στεγάσει περισσότερα από 50 εμπορικά σήματα από το χώρο των ΜΜΕ και της τεχνολογίας.

    Όσο για την πρώην CEO της Yahoo, Marissa Mayer, αναμένεται να δει τους λογαριασμούς της να αυξάνονται χάρη σε μια χρυσή αποζημίωση η οποία ξεπερνά τα 23 εκατ. δολάρια. 

    Υπενθυμίζεται ότι η Verizon ανακοίνωσε το σχέδιο της να εξαγοράσει τις βασικές δραστηριότητες διαδικτύου της Yahoo τον προηγούμενο Ιούλιο. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η Yahoo αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα δύο μεγάλων επιθέσεων από χάκερ το 2013 και το 2014, κατά τις οποίες παραβιάστηκαν περισσότεροι από 1 δισ. λογαριασμοί χρηστών.

    Κατόπιν, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν το τίμημα της εξαγοράς να μειωθεί κατά 350 εκατ. δολ. από την αρχική προσφορά των 4,8 δισ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με πηγές του CNBC, σε δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας, αναμένεται ότι θα “κοπούν” περίπου 2.100 θέσεις εργασίας, κατά την ενοποίηση της Yahoo με την AOL.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρήστος Μεγάλου: Πώς θα χρηματοδοτήσω τους υγιείς επιχειρηματίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Οικονόμου: Παρελθόν (για την ώρα) η διαγραφή από το NASDAQ



    ΣΧΟΛΙΑ