• Business

    SHIPPING FOCUS: Στα πρόθυρα νέου deal με τις τράπεζες ο Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Αισιοδοξεί για συμφωνία με τις τράπεζες η CPP

    Η διοίκηση της ναυτιλιακής Capital Product Partners (CPP), συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να πετύχει νέο διακανονισμό με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του χρέους της εντός του 2017, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jerry Kalogiratos κατά τη διάρκεια του conference call για τα αποτελέσματα της χρήσης του 1ου τριμήνου του έτους.

    Περιορισμούς στις εξαγωγές LNG θα επιβάλει η Αυστραλία

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου του 2017. Η αιτιολογία έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να εξασφαλίσει το γεγονός ότι τα αποθέματα LNG είναι επαρκή για να εξυπηρετήσουν την εγχώρια ζήτηση προτού μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εξαγωγές.

    Νέα MR tankers για τη Union Maritime 

    Τη ναυτιλιακή Union Maritime -με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο- συνδέουν οι brokers με την απόκτηση δύο δεξαμενόπλοιων τύπου MR. Ο λόγος για τα αδελφά Iver Express & Iver Example (αμφότερα χωρητικότητας 46.800-dwt και κατασκευής 2007), τα οποία και πούλησε η ναυτιλιακή Iver Ships (θυγατρική της βελγικής Vroon) στη Union για το συνολικό ποσό των 33,5 εκατ. δολαρίων, δηλαδή για 16,75 εκατ. δολ. το καθένα.

    Ραντεβού στις 17 Μαΐου στο δικαστήριο για την DHT και τη Frontline

    Στις 17 Μαΐου (σε δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ) ορίστηκε η ημερομηνία της νέας ακρόασης της αγωγής που έκανε η ναυτιλιακή Frontline, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen, εναντίον της DHT Holdings και της BW Group, από τη στιγμή που τα περιοριστικά μέτρα εναντίον των 2 εταιρειών απορρίφθηκαν.

    Εξασφάλισε χρηματοδότηση για τα νεότευκτα η Eimskip

    Η ισλανδικών συμφερόντων ναυτιλιακή Eimskip εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση από τη γερμανική τράπεζα KfW IPEX-Bank για να προχωρήσει η κατασκευή δύο νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 2.150-teu στα κινεζικά ναυπηγεία Guangzhou Wenchong. Η παράδοσή τους στην εταιρεία αναμένεται για το έτος 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμεών Παληός: Το ρουά ματ του εφοπλιστή στο ξηρό φορτίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αριστείδης Πίττας: «Χτύπησε» τζακ ποτ με την τελευταία του κίνηση στο ξηρό φορτίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θα είναι το 2017 η χρονιά της ανάκαμψης για τα containerships;



    ΣΧΟΛΙΑ