• Ναυτιλία

    Χατζηπατέρας: Ψήφος εμπιστοσύνης της BlackRock στην Dorian LPG – Αύξησε στο 10% τη συμμετοχή της στη ναυτιλιακή

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Ποσοστό συμμετοχής 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Dorian LPGσυμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα,  απέκτησε η εταιρεία επενδύσεων BlackRock, γεγονός που την καθιστά πλέον τον τρίτο μεγαλύτερο θεσμικό μέτοχο της ναυτιλιακής.

    Σύμφωνα με τα αρχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο επενδυτικός κολοσσός που εδρεύει στη Νέα Υόρκη προχώρησε σε εξαγορές μετοχών και κατέχει πλέον 5,1 εκατομμύρια τίτλους της Dorian LPG, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% της εταιρείας.

    Μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας παραμένει η Kensico Capital Management με 8 εκατ. μετοχές, ποσοστό 15,7% και ακολουθεί η Wellington Management Group με 6,3 εκατ. μετοχές, ποσοστό 12,4%.

    Σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος της Kensico Capital, ο Thomas Coleman, είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Dorian LPG. Ο Γιάννης Χατζηπατέρας κατέχει 5,8 εκατ. μετοχές της εταιρείας, ποσοστό 11,4%.

    Η μετοχή της ναυτιλιακής έκλεισε την Παρασκευή στα 8,77 δολ. σημειώνοντας άνοδο 0,11%. Σε διάστημα 12 μηνών έχει καταγράψει χαμηλότερη τιμή στα 6,08 δολάρια και υψηλότερη στα 16,68 δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2020, η νορβηγική BW Group προχώρησε σε μπαράζ πωλήσεων μετοχών που κατείχε στην Dorian LPG. Η BW Group άρχισε να πουλά μετοχές της Dorian LPG το καλοκαίρι του 2019, μειώνοντας σταδιακά το ποσοστό της στην ελληνική ναυτιλιακή από το 14,2% στο 4,8%.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2018 η νορβηγική εταιρία κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Dorian, στοχεύοντας σε ένα deal 1,1 δισ. δολαρίων, που θα είχε ως αποτέλεσμα την ένωση δυνάμεων των δύο κορυφαίων εταιριών της αγοράς VLGC. Ωστόσο, η απάντηση της Dorian ήταν αρνητική και μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες προσέγγισης των δύο πλευρών, ο Andreas Sohmen-Pao, πρόεδρος της BW LPG, απέσυρε την προσφορά του.

    Κατά το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2020, το οποίο αποτελεί για την ναυτιλιακή το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2021, τα έσοδα της ανήλθαν στα 73,2 εκατ. δολάρια έναντι 61,2 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

    Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 12,2 εκατ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 12,7 εκατ. δολάρια.

    Το ισοδύναμο χρονοναύλωσης του στόλου της στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2020, διαμορφώθηκε στα 41,249 δολάρια έναντι 29,671 δολάρια το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ