• Ναυτιλία

    Γ. Χατζηπατέρας: Η BW συνεχίζει τις ρευστοποιήσεις των μετοχών της Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Με σταθερούς ρυθμούς η νορβηγική BW Group εξακολουθεί να ρευστοποιεί τη συμμετοχή της στη ναυτιλιακή Dorian LPG, συμφερόντων του εφοπλιστή  Γιάννη Χατζηπατέρα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεφαλαιαγοράς, η BW Group πραγματοποίησε δύο ακόμη πωλήσεις τίτλων της Dorian. Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουλίου πούλησε  178.449 μετοχές της ναυτιλιακής με μέση τιμή πώλησης στα 9,131 δολ. Ακολούθως, στις 9 Ιουλίου 2019 ρευστοποίησε 213.326 μετοχές με μέση τιμή πώλησης τα 9,5254 δολάρια.

    Έτσι, κατέχει πλέον 6.666.560 μετοχές της Dorian LPG.  Σημειώνεται ότι η BW Group παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Dorian, μετά από την Kensico Capital Management, η οποία κατέχει 8 εκατ. μετοχές. Η Wellington Management Group είναι ο τρίτος μεγαλομέτοχος διατηρώντας στην κατοχή της 5 εκατομμύρια μετοχές της ναυτιλιακής.

    Στο μεταξύ, οι μετοχές της Dorian LPG κινούνται το τελευταίο διάστημα έντονα ανοδικά. Στις 11 Ιουνίου 2019 διαπραγματεύονταν στα 7,84 δολάρια και κατά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street η τιμή της ανέρχονταν στα 9,72 δολάρια, με άνοδο 0,47%.

    Η BW Group εμφανίστηκε ως ισχυρός μέτοχος της Dorian LPG για πρώτη φορά τον Ιούλιο 2015, ενώ τον Ιανουάριο 2018 αύξησε το ποσοστό της.

    Το Μάιο του 2018 η νορβηγική εταιρία κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Dorian, στοχεύοντας σε ένα deal 1,1 δισ. δολαρίων, που θα είχε ως αποτέλεσμα την ένωση δυνάμεων των δύο κορυφαίων εταιριών της αγοράς VLGC.

    Ωστόσο, η απάντηση της Dorian ήταν αρνητική και μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες προσέγγισης των δύο πλευρών, ο Andreas Sohmen-Pao, Πρόεδρος της BW LPG, απέσυρε την προσφορά του.

    Dorian LPG Γιάννης Χατζηπατέρας
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου πετρελαίου τύπου eco-VLGC “Challenger” της Dorian LPG είναι χωρητικότητας 84.000-cbm και κατασκευής του έτους 2015



    ΣΧΟΛΙΑ