• Business

    Celestyal Cruises: Πώς το «άνοιγμα» στην Κίνα αποδεικνύεται «θησαυρός» για την εταιρεία

    Κυριάκος Αναστασιάδης Celestyal Cruises

    Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος Celestyal Cruises


    Ικανοποίηση επικρατεί στην Celestyal Cruises από το «άνοιγμα» στην κινέζικη αγορά. Πηγές της εταιρείας μιλώντας στο mononews.gr αναφέρουν πως ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι θετικός και τονίζουν πως η διάθεση οργανωμένων πακέτων σε Κινέζους τουρίστες για πρώτη φορά κινείται εντός των στόχων που είχαν τεθεί.

    Ειδικότερα, από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν έρθει περίπου 2.500 Κινέζοι για να κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο με τα πλοία της Celestyal, δίνοντας «βαθιά ανάσα» στα έσοδα της εταιρείας. Ακόμη καλύτερη εκτιμάται πως θα είναι η νέα χρόνια, με τον αριθμό των αφίξεων να διπλασιάζεται και να φθάνει τις 5.000.

    Όπως λένε οι ίδιες πηγές, η εταιρεία σκοπεύει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην κινέζικη αγορά, όπου θεωρεί ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να λάβει μέρος στην μεγάλη τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη τον επόμενο Μάιο ενώ ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημιουργία «ειδικής ομάδας» που θα αναλάβει να προωθήσει τα «πακέτα» της στην Κίνα.

    Από την άλλη πλευρά, προβληματισμός επικρατεί για το πλήγμα που έχουν προκαλέσει στη δυναμική της ελληνικής κρουαζιέρας τα προβλήματα τρομοκρατίας της Τουρκίας.

    Όπως λένε κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Celestyal, υπάρχουν πολλοί τουρίστες που αποφεύγουν να έρθουν για κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο από τον φόβο της τρομοκρατίας (κυρίως Αμερικανοί) ενώ πολλές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν βγάλει εκτός των δρομολογίων τους την Κωνσταντινούπολη. Είναι ενδεικτικό ότι αυτή τη στιγμή, μόλις δυο εταιρείες «δένουν» πλέον στο λιμάνι της τούρκικης πόλης.

    Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, προκειμένου να αναστραφεί η παραπάνω εικόνα πρέπει η ελληνική κρουαζιέρα να αυτονομηθεί και να «πουλάει» πακέτα που δεν θα περιλαμβάνουν τούρκικους προορισμούς. Κρίσιμη σημασίας για προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας θεωρείται επίσης η βελτίωση των λιμενικών υποδομών και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Η Celestyal πάντως παρά την αρνητική συγκυρία αντέχει και μάλιστα τον Σεπτέμβριο πήγε καλύτερα του αναμενόμενου. Συνολικά, η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει στα περσινά επίπεδα, δηλαδή με περίπου 100.000 τουρίστες.

    Τέλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή και τις επαφές που γίνονται με κινέζικη εταιρεία, πηγές της εταιρείας ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις και πως η αναζήτηση συνεχίζεται…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Celestyal Cruises: Στην τελική ευθεία το deal με τους Κινέζους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτρος Παππάς: Τι απαντάει στις φήμες που τον ήθελαν να επεκτείνει το στόλο του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:
    Γ. Αγγελικούσης: Big business με 2+2 νεότευκτα bulkers αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ