• Business

    Goldman Sachs: Ποιες μετοχές θα εκτοξευθούν χάρη στη νίκη Μακρόν

    Goldman Sachs


    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπως και εκείνο των πρόσφατων ολλανδικών εκλογών, ήταν θετικά προσκείμενο στην αγορά.

    Η περιστολή του πολιτικού ρίσκου, αποτέλεσε θετικό οιωνό για τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου γενικότερα, και για τις τράπεζες της ευρωζώνης ιδιαίτερα. Από τη νίκη του Macron στον α’ γύρο, οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών είχαν ανοδική πορεία κατά 6,1%, έναντι της ευρύτερης ευρωπαϊκής αγοράς η οποία σημείωσε άνοδο 3,6%.

    Το γεγονός αυτό, θα επηρεάσει θετικά τις τράπεζες, τόσο σε απόλυτη βάση όσο και σε σχέση με τους υπόλοιπους χρηματοοικονομικούς κλάδους. Η μείωση της αβεβαιότητας ενδέχεται να οδηγήσει αναπόδραστα σε μείωση των spreads, σε ευκολότερες συνθήκες χρηματοδότησης και στην καλυτέρευση της πορείας των assets.

    H GS τονίζει ότι οι μετοχές του κλάδου του Real estate θα αποβούν κερδοφόρες, υποστηριζόμενες από τη συνέχιση της φθηνής χρηματοδότησης και από ένα βελτιωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον.

    Σχετικά με τις τράπεζες, η Goldman Sachs υπογραμμίζει πως θα επηρεαστούν θετικά εκείνες που έχουν τα τρία παρακάτω χαρακτηριστικά: (1) επιστροφή κεφαλαίου (όπως η BNP Paribas, η KBC και η Nordea), (2) όφελος από τη βελτίωση στην αγορά των ισπανικών ακινήτων (όπως η Caixabank), και (3) αξιόπιστα σχέδια αναδιάρθρωσης (όπως η Unicredit). Η επενδυτική στάση απέναντι σε αυτές τις τράπεζες δεν θα αποδυναμωθεί αν δεν υπάρξουν αυξήσεις των επιτοκίων, όπως επισημαίνει.

    Στον κλάδο των ασφαλειών, τα top picks της GS είναι η Prudential και η Zurich, στις οποίες διατηρεί σύσταση Buy. Συνεχίζει να βλέπει υψηλότερη ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή για την Prudential (8%, διπλάσια από τον μέσο όρο του κλάδου), με οδηγό τις ασιατικές της δραστηριότητες. Επίσης θεωρεί ότι η Zurich έχει ελκυστική μερισματική απόδοση, στο 6,5%.

    Από τον υπόλοιπο χρηματοοικονομικό κλάδο, η GS “ψηφίζει” την Ashmore (σύσταση Buy), ενώ διατηρεί θετική στάση για τις ιταλικές εταιρείες asset management, όπως η Azimut (Buy) και η Banca Generali (Buy). Στάση sell τηρεί για τις BME και Partners Group.

    Τέλος, από τον κλάδο του Real Estate προτιμά τις Colonial, Big Yellow, Gecina, Icade και Fonciere des Regions.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση-έκπληξη από το Πήτερ Γεωργιόπουλο: Η Gener8 πουλά δύο ολοκαίνουργια VLCCs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωταθλητές οι Έλληνες εφοπλιστές σε παραγγελίες πλοίων τον Απρίλιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης-Αγγελική Φράγκου: Οι νικητές των επενδύσεων με 346 εκατ. δολ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ