• Business

    Γιατί οι Αμερικανοί αναλυτές ενθουσιάζονται με τον ΟΤΕ – Τι προβλέπουν για τη μετοχή

    Μιχάλης Τσαμάζ ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Άκρως ενθαρρυντικές είναι οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την χρηματιστηριακή πορεία της μετοχής του ΟΤΕ. Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας επενδύσεων προχωρούν σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής από τα 12,4 στα 13,3 ευρώ. Την ίδια ώρα διατηρούν τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΤΕ αμετάβλητη, στο «buy».

    Σύμφωνα με την έκθεση των αναλυτών της τράπεζας, στην αξιολόγησή τους έχουν συμπεριλάβει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ από την Moody’s.  H Moody’s αξιολογεί πλέον στο επίπεδο B3 την πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου, από Caa2 που ήταν μέχρι τώρα. Ο οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση, αξιολογώντας το χαμηλότερο ρίσκο της Ελλάδας μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Κάτι που φαίνεται πως συμμερίζεται και η Goldman Sachs.

    H αμερικανική τράπεζα πιστεύει πως η αγορά αποδίδει χαμηλότερο ρίσκο σε εταιρείες που είναι εκτεθειμένες στην Ελλάδα. Όπως εκτιμά, το μακροοικονομικό περιβάλλον, η βελτίωση της πιστωτικής ποιότητας του ΟΤΕ και η χαμηλή μόχλευση δικαιολογούν τη μείωση του κόστους κεφαλαίου της εταιρείας. Έτσι, παρά το ράλι περίπου 17% που έχει κάνει η μετοχή του ΟΤΕαπό την αρχή του έτους, εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο ανόδου.

    Παράλληλα, αναμένει η εταιρεία να αυξήσει τα μερίσματα.

    Ως κινδύνους, η Goldman Sachs αναφέρει μια πιθανή επιδείνωση της μακροοικονομικής και πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αρνητική επίπτωση των μέτρων λιτότητας, την επιδείνωση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στη Ρουμανία και την μερισματική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο θα κρατήσει το πάρτι των κεντρικών τραπεζών; Τι λένε FED & EKT

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής για τους «κακοπληρωτές» – Έρχονται οι πρώτοι πλειστηριασμοί



    ΣΧΟΛΙΑ