• Business

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Μπήκαν οι υπογραφές με OTP για την Banca Romaneasca

    Φραγκιαδάκης Εθνική

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας


    Υπεγράφη σύμβαση με την OTP Bank Romania για την πώληση του 99,28% της θυγατρικής της τράπεζας στη Ρουμανία Banca Romaneasca και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

    H συναλλαγή προσδοκάται ότι θα αυξήσει τον δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ κατά περίπου 5 μονάδες βάσης και να ενισχύσει τη ρευστότητά της κατά περίπου €650 εκατ., αφού ληφθεί υπόψη και η αποπληρωμή του ενδοομιλικού δανεισμού, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΤΕ.

    Ο CEO της Εθνικής κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ανέφερε: «Η πώληση της Banca Romaneasca επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Διοίκησης της ΕΤΕ να εφαρμόσει με συνέπεια το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας και ενισχύει περαιτέρω τόσο τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας όσο και τη ρευστότητα της τράπεζας».

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην έγκριση της Eθνικής Tράπεζας της Ουγγαρίας, της Eθνικής Tράπεζας της Ρουμανίας και των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

    Η Credit Suisse International λειτουργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η PeliFilip ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΤΕ.

    Η OTP, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2018, χωρίς όμως να δημοσιοποιεί τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική: 230.000 νέες θέσεις εργασίας ως το 2019

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σημαντική βοήθεια από την Εθνική Ασφαλιστική στους πληγέντες του σεισμού στην Κω



    ΣΧΟΛΙΑ