• Business

    Επίτροπος Ενέργειας ΕΕ: Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα οδηγούν σε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

    • NewsRoom


    Με τις μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι Έλληνες πολίτες έφεραν την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης και αποκατέστησαν κλίμα ελπίδας και εμπιστοσύνης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς (Maros Sefcovic), μιλώντας στη 2η Ευρωαραβική Διάσκεψη, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

    Ο κ. Σέφκοβιτς υπογράμμισε ότι οι ενεργειακές σχέσεις των δύο πλευρών συνδέονται, ως τώρα, κυρίως με τους υδρογονάνθρακες. Πρόσθεσε ότι το 60% των αναγκών της ΕΕ στον τομέα καλύπτονται από εισαγωγές και υπάρχει ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια εφοδιασμού σε χαμηλές τιμές, με βιώσιμο τρόπο. Υπενθύμισε ότι το 2017 έχει ανακηρυχθεί, από την επιτροπή Γιούνκερ, ως έτος προτεραιότητας για την ενεργειακή ένωση των χωρών της ΕΕ και τη σύνδεσή της με τον υπόλοιπο κόσμο.

    Παρουσίασε, επίσης, τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής, που περιλαμβάνουν τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη στροφή σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τομείς στους οποίους η ΕΕ έχει θέσει φιλόδοξους στόχους και συνεργάζεται με τις αραβικές χώρες.

    «Είναι προφανές ότι πρέπει να συνδιαλέγομαστε μεταξύ μας. Είμαστε γείτονες και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις που περιλαμβάνουν τη μετανάστευση, την τρομοκρατία, τη ριζοσπαστικοποίηση, τους νέους κινδύνους που γεννιούνται. Αντιμετωπίζουμε άνευ προηγουμένου προκλήσεις. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυρ ομαδόν κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραστικές λύσεις με τους κακοπληρωτές: Θα δίνουν τα ακίνητα τους χωρίς δικαστήρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προειδοποίηση Καραμούζη: Πλήγμα για τις τράπεζες η καθυστέρηση των πλειστηριασμών



    ΣΧΟΛΙΑ