• Business

    BlackRock: Που υπάρχουν τώρα επενδυτικές ευκαιρίες

    κατασχέσεις


    Υπάρχουν τρία αλληλένδετα θέματα που διαμορφώνουν τις επενδυτικές ευκαιρίες αυτό το τρίμηνο: διεύρυνση της αναδιάρθρωσης, χαμηλές αποδόσεις και ανάγκη διαφορετικής προσέγγισης στη διαφοροποίηση. Η ανάκαμψη είναι παγκόσμια, ενώ πιο συγκεκριμένα η ανάκαμψη του εμπορίου που μπορεί να ωφελήσει την αύξηση της ανάπτυξης και τον πληθωρισμό, έχουν ακόμη αρκετό περιθώριο ανόδου . Τα επόμενα πέντε χρόνια βλέπουμε «σιωπηρές» αποδόσεις σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, καθώς οι διαρθρωτικές δυναμικές, όπως η γήρανση του πληθυσμού, μας βοηθούν να διατηρήσουμε έναν κόσμο χαμηλών αποδόσεων, στον οποίο πιστεύουμε ότι οι επενδυτές πρέπει να υπερβούν τις κλασικές  μετοχές και τις ομολογίες για να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια στο σημερινό περιβάλλον της αγοράς .

    Έναντι αυτού του πλαισίου, προτιμούμε τις μετοχές  και την αγορά επιλεγμένων εταιρικών ομολόγων.

    Ευρωπαϊκές, ιαπωνικές και αναδυόμενες αγορές

    Οι αμερικανικές μετοχές δεν φαίνονται φθηνές , ειδικά μετά την άνοδο που ακολούθησε των αμερικανικών εκλογών . Αυτό εξηγεί την προτίμηση μας για τις ευρωπαϊκές, ιαπωνικές και αναδυόμενες αγορές, όπου οι αποτιμήσεις φαίνονται πιο λογικές και τα κέρδη είναι μεγαλύτερα από το προσδοκώμενο. Οι αγορές τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής, σύμφωνα με την έρευνά μας. Θεωρούμε ότι αυτό δείχνει μια ακόμα αύξηση των κερδών από την ισχυρή παγκόσμια δραστηριότητα καθώς ο επαναπροσδιορισμός επιταχύνεται και διευρύνεται.

    Όσον αφορά στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, επικρατεί θετικό κλίμα επειδή καθιστά ικανές τις εταιρείες  να βελτιώνουν την κερδοφορία και να επωφελούνται από την παγκόσμια ανάκαμψη των αγορών. Αν οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνονται και το εμπόριο συνεχίζει να ανακάμπτει, όπως δείχνουν οι δείκτες των διαχειριστών των αγορών, αναμένουμε ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών, θα είναι ανάμεσα σε εκείνους που επωφελούνται περισσότερο.

    Τα εταιρικά αμερικανικά ομόλογα

    Βλέπουμε ευκαιρίες στα εταιρικά ομόλογα των  ΗΠΑ. Ωστόσο, κάποια από τα ομόλογα αυτά δεν είναι φθηνά , οπότε επικεντρωνόμαστε σε επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας, σε έναν κόσμο στενών πιστωτικών “spreads”. Προωθούμε την πιστοληπτική διαβάθμιση των επενδυτικών τίτλων των ΗΠΑ και την υψηλή απόδοση σε υψηλή ποιότητα. Το εταιρικό χρέος επενδυτικής ποιότητας προσφέρει μεγαλύτερες αποδόσεις από τα κρατικά ομόλογα τρίτων με λιγότερο από το ήμισυ της μεταβλητότητας, όπως αποδεικνύει η ανάλυσή μας.

    008676A_US1_BII_Asset_Table_Resize_for_Blog_662x1120px_V1_POST

    Το κείμενο είναι του Richard Turnill, BlackRock Global Chief Investment Strategist

    Πηγή: TheBlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ