• Business

    Με 30 εκατ. η EBRD στην ομολογιακή έκδοση της Εθνικής Τράπεζας

    • NewsRoom

    Ο δνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης κατά το χαιρετισμό του στην απονομή των βραβείων στον 5ο Διαγωνισμό “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία” που διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα, Πέμπτη 21 Μαϊου 2015. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΑΠΕ – ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Με 30 εκατ. ευρώ συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην ομολογιακή έκδοση της Εθνικής Τράπεζας.

    Οπως ανακοινώθηκε από την ίδια, η EBRD επένδυσε στην έκδοση της Εθνικής Τράπεζας με 30 εκατ. ευρώ, από τα 750 εκατ. ευρώ της έκδοσης.

    Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, η συναλλαγή θα στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής τράπεζας να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Η επιστροφή αυτή θα ωφελήσει, σύμφωνα με την EBRD την πραγματική οικονομία, καθώς οι νέοι πόροι θα επιτρέψουν στην Εθνική Τράπεζα να στηρίξει την αγορά του real estate και να προσφέρει νέα ενυπόθηκα δάνεια.

    H Lucyna Stańczak-Wuczyńska, υπεύθυνη της EBRD για τις τράπεζες της ΕΕ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την επιτυχία της έκδοσης και πολύ περήφανοι που η EBRD ήταν μέρος της. Αυτό στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους ξένους και εγχώριους επενδυτές ότι μετά από πολλά δύσκολα χρόνια το outlook για την Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο. Η υψηλή ζήτηση μας δείχνει ότι η διάθεση έχει επιστρέψει και αυτό είναι καλή είδηση για την Ελλάδα και μια επιβράβευση για ορισμένες επίπονες προσαρμογές».

    Ο Βασίλης Κάβαλος, βοηθός γενικός διευθυντής διαχείρισης διαθεσίμων και χρηματαγοράς στην Εθνική, δήλωσε πως η στήριξη της EBRD ήταν καίριας σημασίας για την ελληνική τράπεζα και βοήθησε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    «Η τελική ζήτηση ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας και έχουμε εκπλαγεί θετικά από την ποικιλόμορφη δεξαμενή επενδυτών, με το 85% του ντιλ να έχει κατανεμηθεί σε ξένους επενδυτές» πρόσθεσε ο ίδιος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη UBS για Eurobank: Η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει το ομόλογο που θα εκδώσει
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος κώδωνας κινδύνου από τον SSM για τις ελληνικές τράπεζες
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bloomberg: Συμμορίες πλούσιων κακοπληρωτών μπλοκάρουν τη μάχη των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ