• Business

    Επέλαση CVC Capital στην υγεία: Πήρε και το ΙΑΣΩ General

    • NewsRoom


    Επεσαν οι υπογραφές στη σύμβαση πώλησης του 97,2% του ΙΑΣΩ General στην HELLENIC HEALTHCARE S.À R.L., εταιρείας ειδικού σκοπού με έδρα το Λουξεμβούργο, συμφερόντων της CVC Capital.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία «ΙΑΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Α.Ε» (η Εταιρεία) συνήψε στις 5 Νοεμβρίου 2017 σύμβαση αγοραπωλησίας (η Σύμβαση) για την πώληση του ποσοστού (97,2%) των μετοχών που κατέχει η Εταιρεία στην θυγατρική της εταιρεία «ΙΑΣΩ General – ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (το ΙΑΣΩ General) στην εταιρεία «HELLENIC HEALTHCARE S.À R.L.», εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα στο Λουξεμβούργο (o Αγοραστής).

    Η αποτίμηση της επιχείρησης (enterprise value) ανέρχεται σε 48 εκατομμύρια ευρώ ενώ μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού και συναφών υποχρεώσεων η αποτίμηση των μετοχών ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων στην Εταιρεία αντιστοιχεί το ποσό των 19.446.000 ευρώ (το τίμημα).

    Να σημειωθεί ότι η συμφωνία με το ΙΑΣΩ General έρχεται λίγο καιρό μετά την εξαγορά από τη CVC του Metropolitan Hospital και εν μέσω φημολογίας για deal και με το Ερρίκος Ντυνάν.

    Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, η οικογένεια Θεοχαράκη, η οποία κατέχει σημαντικό ποσοστό στην CVC Capital, σχεδιάζει να διευρύνει την παρουσία της στον τομέα της Υγείας.

    Η μεταβίβαση τελεί υπό την αίρεση πλήρωσης συνήθων όρων και προϋποθέσεων σύμφωνα με τη Σύμβαση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βασίλης Θεοχαράκης: Μετά το ΙΑΣΩ ακολουθεί και η Σφακιανάκης;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Σπυρίδης: Ο mr Metropolitan αγοράζει και το Ιασώ. Πως κέρδισε σε λίγους μήνες 6,4 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πηγές Σκλαβενίτη: «Εθνικό στοίχημα η επιτυχία της Μαρινόπουλος»



    ΣΧΟΛΙΑ