• Business

    Τα επόμενα βήματα των Eurobank και Πειραιώς μετά την κίνηση-ματ του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη

    • NewsRoom


    Στα βήματα της επιτυχημένης κίνησης της Εθνικής Τράπεζας να αντλήσει 750 εκατ. με την έκδοση τριετούς καλυμμένου ομολόγου βαδίζουν, όπως ήταν αναμενόμενο, και οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

    Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου, σχεδιάζει και αυτή να εκδώσει καλυμμένο ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2017.

    Μάλιστα, το επιτόκιο υπολογίζεται να διαμορφωθεί στο 3,25%, ήτοι στο επίπεδο του επιτοκίου εκκίνησης του καλυμμένου ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ωστόσο εξασφάλισε επιτόκιο 2,9%.

    Αντιστοίχως, η Eurobank Ergasias, υπό την καθοδήγηση του διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας κ. Φωκίωνα Καραβία προσανατολίζεται σε ομολογιακή έκδοση του ίδιου ύψους, πιθανότατα περί τον Νοέμβριο του 2017.

    Εκτενή αναφορά στην ομολογιακή έκδοση της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και στις αντίστοιχες κινήσεις που φέρονται να ετοιμάζουν και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, κάνει, μεταξύ άλλων, και η αμερικανική Wall Street Journal.

    Επισημαίνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που βγήκε στις αγορές ελληνική τράπεζα μετά το 2014, η εφημερίδα αναφέρεται στην επιτυχία της έκδοσης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί παράγοντα στήριξης για τον πολύπαθο ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ο οποίος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPEs) που υπάρχουν στους ισολογισμούς των τραπεζών.

    Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να «εξομαλύνουν τη χρηματοδότησή τους με τακτική πρόσβαση στις αγορές και να μειώσουν την εξάρτηση τους από τον ELA», δήλωσε ο Giuseppe di Mino, διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Amber Capital.

    Ο κ. Di Mino εκτιμά ότι η Εθνική Τράπεζα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητά της.
    Ανέφερε, ωστόσο, ότι προτιμά να επενδύσει σε μετοχές της Εθνικής παρά σε ομόλογα της Τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Wood: Τι λέει για εκλογές-Σε ποια ελληνική μετοχή δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε εξεταστικό άγχος οι ελληνικές τράπεζες για τα stress tests -«Δηλητήριο» οι νέες AMK

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Citi: Πώς βλέπει τις ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ