• Business

    BlackRock Blog: Επενδύστε σε διεθνείς μετοχές αλλά με μέτρο


    Πολλοί επενδυτές τείνουν να τοποθετούνται φέτος σε μετοχές των αναδυόμενων αγορών αλλά και σε ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς τα κεφάλαια φαίνεται να έχουν επιστρέψει σε περιουσιακά στοιχεία που εμπεριέχουν κίνδυνο.

    Η παρακάτω ανάλυση υποδηλώνει ότι αυτές οι συναλλαγές γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς, αλλά εξακολουθούν να έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους.

    Το διάγραμμα αυτής της εβδομάδας αποτυπώνει αυτή την άποψη:

    008931A_US1_COTW_BLOG

    Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών και οι ευρωπαϊκές μετοχές φαίνονται πιο δημοφιλείς σε σχέση με πέρυσι, με βάση την ανάλυση των ροών, της δυναμικής των τιμών και της τοποθέτησής τους από την ομάδα αναλυτών κινδύνου και ποσοτικής ανάλυσης της BlackRock. Ωστόσο, αυτές οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων δεν παρουσιάζουν υπερβολικό crowding. Αντιθέτως, η τοποθέτηση σε ομόλογα των ΗΠΑ φαίνεται πιο «έντονη».

    Προτίμηση στις μετοχές έναντι των ομολόγων

    Το crowding θεωρείται ένδειξη αυξημένου κινδύνου και όχι προειδοποίηση για πώληση. Έχουν σημειωθεί σημαντικές τοποθετήσεις σε χρηματιστηριακά συναλλασσόμενα προϊόντα και αμοιβαία κεφάλαια φέτος, καθώς οι οικονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι έχουν μειωθεί.

    Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών και οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν είναι πλέον αυτό που ήταν για το μεγαλύτερο διάστημα του 2016, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο για έκθεση σε διεθνείς αγορές.

    Η παγκόσμια αναθέρμανση της οικονομίας, η ισχυρή ανάκαμψη των κερδών και τα ελκυστικά πριμ κινδύνου των μετοχών θα πρέπει επίσης να υποστηρίζουν τις διεθνείς αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο προτιμάται η επένδυση σε μετοχές έναντι των ομολόγων, όπου η τοποθέτηση είναι υψηλότερη και οι εκτιμήσεις λιγότερο ελκυστικές, παρόλο που τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα παρουσιάζουν ευκαιρίες.

    Το κείμενο είναι του Richard Turnill BlackRock Global Chief Investment Strategist

    Πηγή: BlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ