• Business

    Atalanti Hills: «Πράσινο φως» στη μεγάλη επένδυση των 1,3 δισ. ευρώ, με 11 χρόνια καθυστέρηση!


    Υπεγράφη τελικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση του Atalanti Hills, της πρώτης Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, που είχε παγώσει εδώ και μια δεκαετία σχεδόν.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η επένδυση, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή στην περιοχή Έξαρχος του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα, αγγίζει τα 1,3 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργηθούν πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας.

    Βασικά χαρακτηριστικά της επένδυσης είναι:

    • η έμφαση σε τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας
    • το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της ΠΟΤΑ, δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα)
    • οι σημαντικές συνέργειες και θετικές επιπτώσεις που αναμένεται να προκύψουν για πλήθος άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.

    Το επενδυτικό έργο απολαμβάνει ευρεία αποδοχή και υποστήριξη τόσο από τον δήμο Λοκρών, όσο από την τοπική κοινωνία. Επόμενο βήμα, πλέον, είναι η κατάθεση προς έγκριση από το ΥΠΕΝ του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο Βαρουφάκης: «Όσα μου είπε ο Αλέξης για Γουδή, Grexit και 16 δισ.»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Γιατί το ΔΝΤ λέει ότι χρειάζονται 10 δισ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μύκονος: «Άνεμος» επενδύσεων στο νησί που δεν γνωρίζει κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ