• Business

    Goldman Sachs: Γιατί το bitcoin δεν είναι ο νέος χρυσός

    • NewsRoom
    bitcoin


    Τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, δεν είναι ο «νέος χρυσός», αναφέρει σε σημείωμά της η Goldman Sachs, συμβουλεύοντας τους επενδυτές ότι τα πολύτιμα μέταλλα εξακολουθούν να αποτελούν μία κατηγορία επενδύσεων που πρέπει να βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια.

    Στο ίδιο σημείωμα, η Goldman Sachs αναφέρεται λεπτομερώς στα πλεονεκτήματα του να συμπεριλαμβάνει κανείς τον χρυσό στο χαρτοφυλάκιό του.

    «Η χρήση πολύτιμων μετάλλων δεν αποτελεί ιστορικό ατύχημα – συνεχίζουν να αποτελούν το καλύτερο μακροπρόθεσμο μέσον αποθήκευσης αξίας», τονίζει η επενδυτική τράπεζα.

    Αναφερόμενη δε στην άνοδο των κρυπτονομισμάτων, η Goldman Sachs υπογραμμίζει ότι το bitcoin δεν αποτελεί τόσο καλό επενδυτικό προϊόν όσο ο χρυσός.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί σχολιαστές έχουν χαρακτηρίσει το bitcoin «ψηφιακό χρυσό», επειδή η προσφορά είναι απεριόριστη και έχει κάποιες φορές σημειώσει άνοδο εξαιτίας γεωπολιτικών αναταράξεων.

    «Ο χρυσός κερδίζει ξεκάθαρα τα κρυπτονομίσματα στα περισσότερα από τα βασικά χαρακτηριστικά του χρήματος», επισημαίνει η Goldman Sachs.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ μπορεί να αποκτήσει σύντομα το δικό του bitcoin
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με το bitcoin», λέει ο CEO της JPMorgan



    ΣΧΟΛΙΑ