• Business

    Αυστηρά μέτρα από την Κομισιόν για τις εισαγωγές κινεζικού χάλυβα

    • NewsRoom


    Στην απόφαση να επιβάλλει προσωρινούς (;) δασμούς από 17,2% ως 28,5% στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα από την Κίνα, κατέληξε η Κομισιόν έπειτα από εις βάθος έρευνα που διάρκεσε οκτώ μήνες και επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένβα προϊόντα ευνοούνται από αθέμιτες επιδοτήσεις.

    Η απόφαση της Κομισιόν έρχεται μετά την καταγγελία της ευρωπαϊκής ένωσης χάλυβα, Eurofer, της οποίας τα μέλη περιλαμβάνουν κολοσσούς της χαλυβουργίας όπως οι ArcelorMittal, ThyssenKrupp και Tata Steel Europe.

    «[…] Η επιβολή μέτρων θα συμβάλει στην ανάκαμψη της βιομηχανίας της (Ευρωπαϊκής) Ένωσης, καθιστώντας δυνατή την αύξηση των τιμών και επιτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο στον συνολικό κλάδο παραγωγής να επιστρέψει σε κερδοφόρα κατάσταση», τόνισε η Κομισιόν.

    Η συγκεκριμένη απόφαση έχει μεγάλη σημασία και για την ελληνική χαλυβουργία, που εν μέσω αιματηρών περικοπών των τελευταίων ετών, συνεχίζει να κρατά μία ισχυρή, ανταγωνιστική θέση στις διεθνείς αγορές. Ο κινεζικός χάλυβας είναι ο κυριότερος ανταγωνιστής των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου και κάθε μέτρο που τουλάχιστον περιορίζει τον αθέμιτο ανταγωνισμό κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η ανάπτυξη του «κινεζικού δράκου»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Η ανάπτυξη της Κίνας είναι μεν ήπια αλλά βιώσιμη

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε υψηλό πενταετίας ανήλθε η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ