• Business

    ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωμένη προσφορά για την παράταση της παραχώρησης του αναβαθμισμένου «Ελ. Βενιζέλος»


    Σήμερα, την 30ή/5/2017, υποβλήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ η οικονομική προσφορά της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ για την παράταση της από 31/7/1995 Σύμβασης Παραχώρησης Αεροδρομίου κατά 20 έτη.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αφού αξιολόγησε την προσφορά, κάλεσε τη Διοίκηση της ΔΑΑ ΑΕ να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά», όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

    Εν τω μεταξύ, την τελευταία περίοδο στο «Ελ. Βενιζέλος» έχει γίνει σειρά παρεμβάσεων και αισθητικών αλλαγών.

    Οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό και εντάσσονται στο έργο συνολικής αναβάθμισης των χώρων, για τις περιοχές εντός και εκτός Σένγκεν έκτασης 9.000 και 15.000 τ.μ. αντίστοιχα.

    Η πρώτη σημαντική αλλαγή αφορά στη δημιουργία 2 κεντρικών σημείων ελέγχου ασφαλείας στις εισόδους των περιοχών εκτός Σένγκεν (διαβατήρια – ασφάλεια) και εντός Σένγκεν (κάρτες επιβίβασης – ασφάλεια).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, με το νέο κεντρικό σύστημα, η απόδοση των σημείων ελέγχου έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη υποδομή, ενώ, παράλληλα, σημαντική είναι και η βελτίωση της διαδικασίας μετεπιβίβασης, καθώς οι transfer επιβάτες φθάνουν στην πύλη αναχώρησής τους 10 λεπτά ταχύτερα.

    αεροδρόμιο

    Ελ. Βενιζέλος

    Με έμπνευση από την κλασσική Ελλάδα, στην περιοχή εκτός Σένγκεν δημιουργήθηκαν 3 διακριτές εμπορικές ζώνες, σε μια διαδρομή που ξεκινά από την «Αγορά», θυμίζει εμπορικά καταστήματα της Αθήνας καθώς διασχίζει την ενδιάμεση «Στοά» και, στο τέλος της «βόλτας στην πόλη», ολοκληρώνεται στην «Πλατεία» (κομβικό σημείο για τις πύλες αναχώρησης), που συνδυάζει αγορές, φαγητό και αίσθηση χαλάρωσης πριν από την πτήση.

    Στην περιοχή εντός Σένγκεν, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, παραπέμποντας σε μια «βόλτα στη σύγχρονη πόλη», οι επιβάτες ξεκινούν από την «Αγορά», διασχίζουν τον πολυσύχναστο «Δρόμο», περιηγούνται στην «Ελληνική Γειτονιά» για να καταλήξουν στην «Πλατεία», όπου έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την γαστρονομική ποικιλία με έμφαση στις ελληνικές γεύσεις.

    Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οργή από τη Μαρία Χούκλη για την κατάσταση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να πουλήσει το 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όταν ο Στηβ Κακέτσης πλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ και ποιος είναι ο τέως ΓΓ με το grande ξενοδοχείο



    ΣΧΟΛΙΑ